3.6 C
Belgrade
01/12/2022
drama Srbija

Konkurs ASSITEJ-a Srbije za originalni dramski tekst za mlade! Produženje roka za slanje tekstova – 15.mart 2014.

konkurs asitejDragi članovi, prijatelji i saradnici, poštovani dramaturzi i dramaturškinje, dramski pisci i spisateljice,

Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASSITEJ Srbije uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije u mogućnosti je da po drugi put raspiše konkurs za originalni dramski tekst za mlade na srpskom jeziku i najbolji tekst po mišljenju stručnog žirija nagradi novčanim iznosom od dvestotine hiljada dinara (bruto), prevođenjem na engleski jezik, objavljivanjem u štampanom i elektronskom formatu dvojezično i priređivanjem javnog scenskog čitanja.

Javljeno nam je o problemima i odlaganjima u isporuci, poštanskim teškoćama i nerazumevanju adrese kancelarije ASSITEJa Srbije, te će rok za slanje tekstova biti produžen do 15. marta 2014. godine.

     Pravo učešća imaju samo originalni, neobljavljeni i neizvođeni dramski tekstovi izvorno napisani na srpskom jeziku čiji su autori- autorke građani-građanke Republike Srbije. Prioritet konkursa je ciljna grupa mladih uzrasta od 13 do 17 godina, koji su, smatramo, prilično zapostavljeni u pozorišnom životu Srbije, i zato ovim putem stimulišemo profesionalne dramske pisce da se obrate upravo ovoj grupi. Tema konkursa je TABU: svi oni društveni događaji, pojave ili fenomeni koji su označeni kao neprimereni i neprihvatljivi među mladima.

Ove godine žiri čine Marija Karaklajić, dramska spisateljica i dramaturškinja, Đurđa Tešić, pozorišna rediteljka i Damjan Kecojević, glumac i član IO ASSITEJ Srbija. Oni će proglasiti pobednički tekst 07. aprila 2014. godine, u okviru obeležavanja 11. godišnjice ASSITEJa u Srbiji, kada će biti i izvedeno javno scensko čitanje. Tekstovima koji uđu u najuži izbor konkursa ASSITEJ Srbije će dati preporuke za izvođenje i dalju afirmaciju.

Procedura slanja tekstova:

Štampane nepotpisane tekstove u 3 primerka, označene šifrom i CD sa kopijom nepotpisanog teksta u .pdf formatu i označen šifrom, treba dostaviti poštanskim putem. U velikoj koverti sa tekstovima poslati i zatvorenu kovertu sa rešenjem šifre: naslov teksta, ime autora, adresa, telefonski i elektronski kontakti. Tekstovi i CD prispeli na konkurs se ne vraćaju. Tekstove treba dostaviti na adresu:

Jovana Savić

Pozorište Boško Buha za KONKURS ASSITEJ-a

Trg Republike br 3, 11 000 Beograd

Nadamo se Vašem tekstu, podršci i prisustvu na događaju povodom obeležavanja 11. rođendana ASSITEJa Srbije i proglašenja pobedničkog teksta. O tome više informacija uskoro. Pozivamo vas da nas pratite putem sajta, facebook stranice ili da nam se obratite na e-mail adresu.

Srdačan pozdrav,

Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASSITEJ Srbije

www.assitejsrbija.org.rs

assitejsrbija@gmail.com

www.facebook.com/ASSITEJSrbija

Slične vesti