25.1 C
Belgrade
08/06/2023
film Srbija

Konkurs 8. Festivala srpskog filma fantatsike

darthVaderOrganizatori Festivala srpskog filma fantastike raspisali su konkurs za osmo izdanje FSFF-a, koje će, uprkos ograničenoj finansijskoj podršci, biti održano od 16. do 19. oktobra 2013. godine u Domu omladine Beograda i Muzeju Jugoslovenske kinoteke.

Konkurs je otvoren za filmove za koji će se nadmetati za nagrade Koskar i Piramida.

Nagrada Koskar dodeljuje se u nacionalnoj selekciji u sledećim kategorijama: najbolji igrani film po izboru stručnog žirija, najbolji igrani film po izboru publike, film sa najboljom pričom, igrani film sa najboljim vizuelnim efektima i specijalna nagrada za pojedinačno dostignuće, kao i u regionalnoj selekciji, u kategoriji: najbolji film snimljen na području bivše Jugoslavije, a da nije iz Srbije.

Nagrada Koskar dodeljuje se u internacionalnoj selekciji u kategoriji: doprinos filmskoj umetnosti.

Nagrada Piramida dodeljuje se za kratke filmove – minijature na temu “Nađeni snimak” (Found footage), snimljene u zemljama bivše Jugoslavije, uključujući Srbiju.

Filmovi koji se nadmeću za Koskara mogu biti neograničenog trajanja (kratkometražni, srednjemetražni i dugometražni) i mogu biti napravljeni bilo kakvom tehnikom. Moraju biti priloženi u digitalnom formatu, DVD (poželjno MPEG2 kodiranje) ili Blu-rej (poželjno H264 kodiranje) i treba da su produkcijski uobličeni (potpuno završeni) tokom 2012. i 2013. godine. Engleski titlovi su obavezni.

Filmovi koji se nadmeću za Piramidu mogu biti napravljeni bilo kakvom tehnikom i mogu biti neograničenog trajanja. Mogu biti priloženi u bilo kakvom digitalnom formatu (DVD, Blu-rej, AVI, MOV, MKV, MPG, MP4…), i treba da su produkcijski uobličeni tokom 2013. godine.

Filmove sa prijavnicom i drugim neophodnim materijalom za prijavljivanje moguće je slati poštanskim ili elektronskim putem na adrese: Festival srpskog filma fantastike (za Miroslava Lakobriju), Južni bulevar 36, 11000 Beograd; Ili (korišćenjem nekog od većih servisa za transfer fajlova) na mejl: serbianfantasyfilmfestival@gmail.com

Rok za prijavljivanje svih filmova je 1. septembar 2013.

Formular za prijavljivanje moguće je preuzeti OVDE

Filmovi koji budu selektovani biće prikazani na osmom FSFF-u, koji će biti održan u partnerstvu sa DOB-om i Muzejem jugoslovenske kinoteke, uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Dodatne informacije moguće je dobiti posredstvom imejl adrese serbianfantasyfilmfestival@gmail.com

Festivalski sajt je www.art-anima.com/fsff

Slične vesti