1.6 C
Belgrade
01/02/2023
konkursi za mlade autore poezija proza region Srbija

Konkurs 7. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „MIHAL BABINKA“

Babinka_MichalKoje su kategorije?
Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.
Koji se radovi šalju?
Učesnici/e šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme ili 3 kratke priče. UČESNICI/E NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radovi učesnika/ca mogu biti napisani na njihovom maternjem jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnici/e pripadaju, i uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada su se učesnici/e rodili/e, koliko godina imaju, gde žive, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici/e dobijaju nagrade za ukupan broj pesama ili kratkih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo ni u kakvim zbornicima, niti časopisima, učesnici/e objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici/e šalju svoje radove ili objavljuju knjige, tačno da napišu ako su dobili/e prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr. druga nagrada za poeziju 7. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Mihal Babinka“ u kategoriji srednjoškolaca. Nije dovoljno napisati da su učesnici/e dobili/e drugu nagradu festivala „Mihal Babinka“. Ovim se sprečava zabuna i zbrka u javnosti.
Do kada treba poslati radove?
Radove treba poslati do 25. JANUARA 2015. godine.
Koja je email adresa za slanje radova?
stojan.simic.krpica@gmail.com
Kada i gde će se održati dodela nagrada?
Dodela nagrada 7. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „MIHAL BABINKA“ će biti održana u prvoj sedmici februara 2015. godine u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja.
U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se 7. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „MIHAL BABINKA“.

Slične vesti