17.8 C
Belgrade
31/03/2023
poezija proza region Srbija

Konkurs „VOJISLAV DESPOTOV“

despotovKoje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina
poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.

Koji se radovi šalju?

Učesnici/e šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme ili 3 kratke priče. UČESNICI/E NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radovi učesnika/ca mogu biti napisani na njihovom  maternjem jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnici/e pripadaju, i  uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada su se  učesnici/e rodili/e, koliko godina imaju, gde žive, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici/e dobijaju nagrade za ukupan broj pesama ili kratkih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo ni u kakvim zbornicima, niti časopisima, učesnici/e objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici/e šalju svoje radove ili objavljuju knjige, tačno da napišu ako su dobili/e prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr. druga nagrada za poeziju 5. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Voijslav Despotov“ u kategoriji srednjoškolaca.
Nije dovoljno napisati da su učesnici/e dobili/e drugu nagradu festivala „Voijslav Despotov“. Ovim se sprečava zabuna i zbrka u javnosti.

Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. DECEMBRA 2014. godine. Koja je email adresa za slanje radova?
stojan.simic.krpica@gmail.com
Kada i gde će se održati dodela nagrada?

Dodela nagrada 5. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „VOJISLAV DESPOTOV“ će biti održana u poslednjoj sedmici januara 2015. godine u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja.

U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se 5. međunarodni festival poezije i kratke priče
dece i mladih „VOJISLAV DESPOTOV“.

Slične vesti