-3.9 C
Belgrade
08/02/2023
konkursi za mlade autore kutak za mlade poezija proza region Srbija

4. кonkurs „Pavle Popović“

pavle popvicKoje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.

Koji se radovi šalju?

Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme ili 3 kratke priče. UČESNICI NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radovi učesnika mogu biti napisani na njihovom maternjem jeziku. Kada se šalju radovi potrebno je naznačiti kojoj kategoriji učesnici pripadaju, i uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada su se učesnici rodili, koliko godina imaju, gde žive, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici dobijaju nagrade za ukupan broj pesama ili kratkih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo ni u kakvim zbornicima, niti časopisima, učesnici objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici šalju svoje radove ili objavljuju knjige, da tačno napišu ako su dobili prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr. druga nagrada za poeziju 4. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Pavle Popović“ u kategoriji srednjoškolaca. Nije dovoljno napisati da su učesnici dobili drugu nagradu festivala „Pavle Popović“. Ovim se sprečava zabuna i zbrka u javnosti.

Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. FEBRUARA 2015. godine.

Koja je email adresa za slanje radova?

stojan.simic.krpica@gmail.com

Kada i gde će se održati dodela nagrada?

Dodela nagrada 4. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „PAVLE POPOVIĆ“ će biti održana prvog petka u marta 2015. godine u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika. Obaveštenje o dodeli nagrada biće poslato dobitnicima nagrade na njihovu email adresu.

U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se 4. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „PAVLE POPOVIĆ“

Slične vesti

4 comments

Miodrag 06/02/2015 at 07:21

Poštovani,

da li za učesnike konkursa postoji granica u godinama, do koliko godina 18, 35, 45…, odnosno da li je samo za decu ili i za odrasle (međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih).
Da li na konkursu mogu učestvovati i pesnici koji su već izdavali knjige?

Hvala!

Miodrag Todorović
m: 0643207030

Čitalac 09/02/2015 at 13:11

Miodraže, vi koji ste već objavili knjige, koja je svrha vašeg učešća? Odnosi se na sve one koji su izdali. Pojedini konkursi služe za one koji nikada nisu objavili javno svoje pesme, a ne za vas. Problem je u tome što svuda morate da se gurate, kao penzioneri.

Winner 10/02/2015 at 22:01

Da li se mogu poslati i pesme i price? Npr. 2 pesme i 1 prica?

Nikola 20/02/2015 at 00:08

Sto znaci da ako sam ja poslao jednu pesmu a neko tri, daleko vece sanse ima taj sto je poslao tri , jer ste napisali da se nagrade dobijaju za ukupan broj pesama?

Comments are closed.