4. кonkurs „Pavle Popović“

Filed under: konkursi za mlade autore,kutak za mlade,poezija,proza,region,Srbija |

pavle popvicKoje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.

Koji se radovi šalju?

Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme ili 3 kratke priče. UČESNICI NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radovi učesnika mogu biti napisani na njihovom maternjem jeziku. Kada se šalju radovi potrebno je naznačiti kojoj kategoriji učesnici pripadaju, i uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada su se učesnici rodili, koliko godina imaju, gde žive, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici dobijaju nagrade za ukupan broj pesama ili kratkih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo ni u kakvim zbornicima, niti časopisima, učesnici objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici šalju svoje radove ili objavljuju knjige, da tačno napišu ako su dobili prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr. druga nagrada za poeziju 4. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Pavle Popović“ u kategoriji srednjoškolaca. Nije dovoljno napisati da su učesnici dobili drugu nagradu festivala „Pavle Popović“. Ovim se sprečava zabuna i zbrka u javnosti.

Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. FEBRUARA 2015. godine.

Koja je email adresa za slanje radova?

stojan.simic.krpica@gmail.com

Kada i gde će se održati dodela nagrada?

Dodela nagrada 4. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „PAVLE POPOVIĆ“ će biti održana prvog petka u marta 2015. godine u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika. Obaveštenje o dodeli nagrada biće poslato dobitnicima nagrade na njihovu email adresu.

U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se 4. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „PAVLE POPOVIĆ“

4 Responses to 4. кonkurs „Pavle Popović“

 1. Poštovani,

  da li za učesnike konkursa postoji granica u godinama, do koliko godina 18, 35, 45…, odnosno da li je samo za decu ili i za odrasle (međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih).
  Da li na konkursu mogu učestvovati i pesnici koji su već izdavali knjige?

  Hvala!

  Miodrag Todorović
  m: 0643207030

  Miodrag
  06/02/2015 at 07:21
  Одговори

 2. Miodraže, vi koji ste već objavili knjige, koja je svrha vašeg učešća? Odnosi se na sve one koji su izdali. Pojedini konkursi služe za one koji nikada nisu objavili javno svoje pesme, a ne za vas. Problem je u tome što svuda morate da se gurate, kao penzioneri.

  Čitalac
  09/02/2015 at 13:11
  Одговори

 3. Da li se mogu poslati i pesme i price? Npr. 2 pesme i 1 prica?

  Winner
  10/02/2015 at 22:01
  Одговори

 4. Sto znaci da ako sam ja poslao jednu pesmu a neko tri, daleko vece sanse ima taj sto je poslao tri , jer ste napisali da se nagrade dobijaju za ukupan broj pesama?

  Nikola
  20/02/2015 at 00:08
  Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*