4. кonkurs „Pavle Popović“

Filed under: konkursi za mlade autore,kutak za mlade,poezija,proza,region,Srbija |

pavle popvicKoje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su: osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.

Koji se radovi šalju?

Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme ili 3 kratke priče. UČESNICI NE TREBA DA ŠALJU VIŠE OD 3 PESME ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE I NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radovi učesnika mogu biti napisani na njihovom maternjem jeziku. Kada se šalju radovi potrebno je naznačiti kojoj kategoriji učesnici pripadaju, i uz poslati rad/radove napisati kratku biografiju (najbitnije je napisati gde i kada su se učesnici rodili, koliko godina imaju, gde žive, a srednjoškolci i osnovci treba da napišu u koju školu idu i ko im je mentor, ako ga imaju). Učesnici dobijaju nagrade za ukupan broj pesama ili kratkih priča, u zavisnosti od toga koliko su pesama ili kratkih priča poslali. Radove ne objavljujemo ni u kakvim zbornicima, niti časopisima, učesnici objavljuju svoje radove gde i kad hoće i mogu. Potrebno je u biografiji, kada učesnici šalju svoje radove ili objavljuju knjige, da tačno napišu ako su dobili prvu, drugu ili treću nagradu, u kojoj kategoriji, i kog festivala, npr. druga nagrada za poeziju 4. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Pavle Popović“ u kategoriji srednjoškolaca. Nije dovoljno napisati da su učesnici dobili drugu nagradu festivala „Pavle Popović“. Ovim se sprečava zabuna i zbrka u javnosti.

Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. FEBRUARA 2015. godine.

Koja je email adresa za slanje radova?

stojan.simic.krpica@gmail.com

Kada i gde će se održati dodela nagrada?

Dodela nagrada 4. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „PAVLE POPOVIĆ“ će biti održana prvog petka u marta 2015. godine u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika. Obaveštenje o dodeli nagrada biće poslato dobitnicima nagrade na njihovu email adresu.

U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se 4. međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „PAVLE POPOVIĆ“

4 Responses to 4. кonkurs „Pavle Popović“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*