19.7 C
Belgrade
23/03/2023
konkursi za mlade autore poezija proza region Srbija

Konkurs 4. međunarodnog festivala “Mihajlo Kovač”

mihajlo kovacDa bi se negovalo književno stvaralaštvo dece i omladine, i da bi se sačuvala uspomena na jednog od najvećih  rusinskih pesnika, književnika  u Vojvodini i Srbiji, Mihajla Kovača (1909-2005), rođenog 27. 10. 1909. u Šidu, koji je živeo u Novom Sadu, raspisuje se Konkurs 4. međunarodnog festivala poezije i kratke priče dece i mladih „Mihajlo Kovač“ prema ideji i inicijativi Stojana Simića Krpice, uz podršku mr Jovana Mihajila (postumno iz zahvalnosti ) mr Nere Legac kao žirija, i Zvezdane Simić, kao tehničke pomoći, koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od od rase,nacije,vere,politike, moći, novca,klase, seksa i nasilja, kako bi se povratilo dostojanstvo književnosti i umetnosti, ne tražeći niti dobijajući novac od ministarstva kulture grada Novog Sada, ni ministarstva AP Vojvodine, niti ministarstva Republike Srbije, niti evropskih ni svetskih fondova, niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogli dobiti. NAGRADE MEĐUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRIČE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC, ne može ih svako dobiti, i prestižne su. Zahvaljujemo se pesnikinjama i pesnicima, piscima i književnicima što nam daruju knjige koje dajemo kao nagrade uz diplomu.

  • Koje su kategorije?

Kategorije međunarodnih festivala poezije i kratke priče Scene svih kreativnih su osnovci poezija, osnovci kratke priče, srednjoškolci poezija, srednjoškolci kratke priče, u kategoriji do 30 godina poezija, u kategoriji do 30 godina kratke priče.

  • Koji se radovi šalju?

Učesnici šalju radove na slobodne teme – do 3 pesme, do 3 kratke priče. MOLE SE UČESNICI DA NE ŠALJU VIŠE OD 3 PESME I/ILI 3 KRATKE PRIČE, VEĆ DA SE POTRUDE DA UDESE, NAPIŠU I POŠALJU NAJBOLJE, NAJKVALITETNIJE RADOVE. Radove učesnici šalju na svom jeziku. Potrebno je kod slanja radova naznačiti kojoj kategoriji učesnik pripada, i uz poslani rad/radove napisati kratku biografiju.

  • Do kada treba poslati radove?

Radove treba poslati do 25. JUNA 2015. godine.

  • Koja je email adresa za slanje radova? 

stojan.simic.krpica@gmail.com

  • Kada i gde će se održati dodela nagrada?

Dodela nagrada 4. međunarodnog festivala poezije i kratke priče „Mihajlo Kovac“ će se održati prvog petka  SEPTEMBRA 2015. godine, (zbog letnjeg rada biblioteke), u gradskoj biblioteci „Stevan Sremac“, Narodnih heroja 5, kod glavne pošte, u Novom Sadu, uz odgovarajući umetnički program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika, književnica i književnika, a obaveštenje o dodeli nagrada dan ranije.

U organizaciji Scene svih kreativnih, održava se 4.međunarodni festival poezije i kratke priče dece i mladih „Mihajlo Kovač“.

 

Slične vesti