10.4 C
Belgrade
25/03/2023
fotografija Hrvatska

Konkurs 4. međunarodnog festivala fotografije Organ Vida

Početak:
9 Apr 2012
Kraj konkursa:
1 May 2012

Međunarodni festival fotografije Organ Vida biće održan četvrti put u Zagrebu 15. i 16. juna/lipnja, a prvi put u kinu Europa, ali i u jednoj od galerija u gradu Zagrebu.

Tema četvrtog festivala Organ Vida je dokumentarna fotografija.

Gledajući na fotografiju kao sredstvo izražavanja, odnosno dokumentovanja društvenih događaja i ljudskog ponašanja, na ovogodišnjem festivalu fotografije Organ Vida biće predstavljeni radovi na temu dokumentarne fotografije u najširem smislu.

Konkurs je otvoren do 1. maja/svibnja 2012. godine, a rezultati će biti objavljeni 20. maja na festivalskom sajtu.

Na konkurs se mogu prijaviti svi punoletni državljani Hrvatske i inostrani autori, a primaju se serije fotografija, odnosno dokumentarni projekti, od minimalno 3 do maksimalno 20 fotografija.

Dokumentarni serijal treba da prati i pripadajući opis.

Izabrani radovi biće izloženi u galerijskom prostoru za vreme trajanja festivala, a o izboru finalista i pobednika odlučiće profesionalni međunarodni žiri od pet članova.

Članovi žirija biće uskoro objavljeni na sajtu festivala Organ Vida.

Propozicije i pravila nalaze se OVDE

Pobedniku 4. festivala Organ Vida biće uručena nagrada i priznanje Organa Vida.

Osim što će prvi put biti održan u kinu Europa i u jednoj od galerija u Zagrebu, Organ Vida je prvi puta dobio i vizuelni identitet zahvaljujući multidisciplinarnom kreativnom studiju Stožer. Novim vizuelnim rešenjem kreativni studio odvojio je istoimenu udrugu od međunarodnog fotografskog festivala koji se redovno održava od 2009. godine u Zagrebu.

Slične vesti