Konkurs“Samir Tahirović – DIOGEN 2011”

Filed under: Bosna i Hercegovina,esejistika,poezija,proza,region |

Od 2011.g. i trećeg Konkursa DIOGEN pro kultura magazina za priču, esej i pjesmu, naš Konkurs nosi naziv “Samir Tahirović – DIOGEN”. Konkurs nosi naziv po imenu pjesnika i pripovjedača Samira Tahirovića (1971-2011) iz Bosne i Hercegovine (Donji Vakuf), rano preminulog autora DIOGEN pro kultura magazina i MaxMinus magazina.

Tema ovogodišnjeg Konkursa je

“Pjesništvo budućnosti – odsjaj prošlosti ili novum internetskih tražilica”

Na jezicima južnoslavenskih prostora (bosanski, srpski, hrvatski), kao i na svim pismima možete dostavljati. Radove u obliku eseja, priča i/ili pjesama možete dostavljati do 31.1.2012.g. na E-mail adresu: alternativanuova@gmail.com . Esej i priča ne smiju prelaziti tri  i pol kartice (ne više od 5000 znakova) novinarskog proreda. Radovi nisu anonimni već se potpisuju imenom i prezimenom a u odluci o dodjeli nagrade ulaze u obzir ne samo kvalitet (estetski i etički kriteriji djela) već i cjelokupna osobna/lična pojavnost autora. Drugim riječima, DIOGEN pro kultura magazine u odabiru najboljih uzima u razmatranje i ljudskost, odnosno čovječnost samog autora. Objektivnost? Upravo to i jeste DIOGEN pro kultura magazine – MI OBJEDINJUJEMO RAZLIČITOSTI.

Nagrade za sve kategorije će biti dodijeljene samo za prva mjesta, odnosno odabir najboljeg rada jer DIOGEN pro kultura magazine bira autora koji je ovogodišnji “Samir Tahirović – DIOGEN 2011”.

Nagrade:

  1. za najbolju priču – diploma i objava knjige u Elektronskom tokom 2012.g. od strane Izdavačke kuće DHIRA, Kusnacht, Švajcarska (priprema, naslovnica, DTP, ISBN broj, objava online).
  2. Za najbolji esej – diploma i objava knjige u Elektronskom obliku tokom 2012.g. od strane Izdavačke kuće DHIRA, Kusnacht, Švajcarska Švajcarska (priprema, naslovnica, DTP, ISBN broj, objava online).
  3. Za najbolju pjesmu – diploma i objava knjige u Elektronskom obliku tokom 2012.g. od strane Izdavačke kuće DHIRA, Kusnacht, Švajcarska.

Odluka o izboru najboljih radova će biti objavljena 21.3.2012.g. na Svjetski dan poezije i od ove godine će DIOGEN pro kultura magazine upravo na taj dan objavljivati odabrane, najbolje radove.

2 Responses to Konkurs“Samir Tahirović – DIOGEN 2011”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*