1.1 C
Belgrade
08/02/2023
region rezultati konkursa Srbija

Koncertna dodela nagrada konkursa Planeta ART 2012

Splav Tabako, izletnička šuma Zabran, Obrenovac

Nedelja, 29. april 2012. u 17. časova

            U nedelju, 29. aprila 2012. u 17 časova, na splavu „Tabako“ na reci Savi u Obrenovcu, biće održana koncertna dodela nagrada nacionalnog konkursa za ekološki angažovani umetnički rad „Planeta ART 2012.“ Javnosti će prvi put biti predstavljena nagrađena dela koja će izvesti bendovi, slikari, pesnici i pisci iz cele Srbije.

Na nacionalni konkurs za ekološki angažovani umetnički rad prijavljeno je čak 134 umetnička dela autora sa cele teritorije naše države. Odličan odaziv stvaralaca dobar je pokazatelj rasta svesti o gorućoj globalnoj klimatskoj krizi. Visok kvalitet pristiglih radova i učešće autora svih generacija jesu smislen krik za promenu načina razmišljanja o životnoj sredini.

Stručni žiri u sastavu: Darka Radosavljević (istoričarka umetnosti, direktorka „Remonta“), Dejan Škopelja (muzičar, muzički producent, suvlasnik muzičkog studija „Master Blaster“), Pavle Ćosić (lingvista, književnik, urednik RO „Kornet“), Vladimir Lešić (muzičar, kompozitor, direktor agencije „Balkan Music Box”) i Udruženje „Šta hoćeš“, kao kolektivni član žirija, imao je radostan i naporan posao da od pristiglih radova izabere najbolje po kategorijama, vrstama umetnosti. Originalnost, lepota, potreba za stvaranjem i promenom, oštrina duha, bili su osnovni kriterijumi koji su opredelili žiri u izboru.

Povezivanje stvaralačkih tačaka širom Srbije na ovaj način može dati odgovor na pitanje da li umetnost može da promeni svest. Koncertna dodela nagrada je u potpunosti otvorena za javnost.

Slične vesti