4.5 C
Belgrade
04/02/2023
kolumne region

Kolumna Velibora Mihića: Visoka škola niskih strasti

Šveđanka Ilva-Marija Tompson, otvorila je prvu „Međunarodnu školu seksa“ u Beču, u kojoj će svi zainteresovani moći da nauče kako da budu bolji ljubavnici.

Kako kaže gospođa Tompson, želja joj je da nauči mlade kako da budu što bolji u krevetu. Austrijska „Međunarodna škola seksa“, kako glasi zvaničan  naziv ove ustanove, nudi lekcije „iz prve ruke“ o zavođenju i to po ceni od 1.500 evra po semestru.

– Srž lekcija neće biti teorija već, isključivo, praksa. Cilj je naučiti polaznike kako da budu što bolji ljubavnici. Obrađivaće se i seksualne poze kao i razne tehnike milovanja partnera – kaže direktorka  ove visoke škole Ilva-Marija Tompson.

U školu se mogu upisati sve osobe starije od 16. godina, a postoji, čak i studentski dom, mešovitog tipa, gde učenici mogu da „vežbaju svoje domaće zadatke“.

Po završetku kursa svaki učenik dobija i diplomu o svojoj stručnosti.

Međutim, škola se, već, našla u središtu brojnih kontroverza, pa je, tako, jedna od njenih reklama u kojoj muškarac i žena vode ljubav, zabranjena na austrijskoj televiziji, prenosi „Dejli mejl“.

Ova vest je iz izvora: 24sata

A ja se pitam… u ovoj kolumni…

Zašto studirati strasti koje svako zna? Pre će biti da se, tu, radi o nečem drugom!… O čem?… Zini da ti kažem! Ja kad kažem, ne lažem!

Čem te, sve (navodno: 365/6) strasne poze – kad nemaš đenjgi ni za čašu boze?!

Kad će – ne škola – ne Visoka škola – makar, samo, kurs: Kako s veknom crnog hleba preživeti nedelju dana?!

Ali – kom, ja, ovo, pričam: sit gladnom ne veruje!…

Živi bili pa videli, uvešće, ta frau, i dopisnu školu, možda bi se neko, odavde, i prijavio ali – nema paru  za poštanasku marku!…

Eh, oh, ah – velik je svet!

Da nije tužan, bio bi OTUŽAN!…

Ona bi DA NAUČI!

A ja bih DA SE ODUČIM! Košta!

Bre!

Velibor Mihić,diplomiran filolog, književnik, novinar, urednik, lektor. Rođen u Mostaru, živeo u Stocu, Sokobanji, Novome Sadu, Zemunu i Aleksincu; odavno živi u Beogradu. Niko mu ne veruje koliko ima godina. Objavio više književnih, publicističkih i novinarskih radova u raznim medijima. Njegova deviza je: “Učim, bučim i čudim se!” – s podnaslovom: “I nikad kraja!” A Vaša?!… Dolar, funta…?… Znao sam!… Izvin’te na intimi (buđelara)…

kolumne Velibora Mihića

Slične vesti