10 C
Belgrade
06/12/2022
kolumne region

Kolumna Velibora Mihića: Sumrak civilizacije

Nije šala već najcrnja zbilja! Čovek nudi sebe kao metu! Uz nadoknadu kojom bi pomogao svojoj porodici u bezizlazu!…
Da, da, “sumrak”, bolje reći najcrnja noć i… to… “civilizacije”, bolje reći nazovicivilizacije u kojoj smo se našli svojom krivicom, tj., krivicom celog sveta koji nas kao ljudska bića odbacuje!
Jadan čovek, taj Amerikanac Mark Ensino, u kakvoj li se grdnoj muci našao kad je morao da ponudi svoj život da bi, svojom smrću, prihodovao gladnoj porodici! Tako pišu “Večernje novosti” od 26. jula 2011. u rubrici “Repotrtaže” i ja verujem da je vest istinita. Nije hteo da se spali uz honorar nekog bezdušnog lista, nije hteo da nekog opljačka i pošto pare stavi na sto u kuhinji, ubije se i sl., već je odlučio da ponudi svoj život da bi porodicu izvukao iz krize!
Kako saznajemo, da bi obelodanio svoj očajnički naum, napravio je svoj sajt huntme4sport.com na kom je izneo detalje ovog očajničkog krika! Na tom sajtu, doslovno kaže:
“Tražim gospodu koja sebe smatraju sportistima i kojima je dosadila uobičajena igra (misli na lov, prim. aut,). Ja sam neka vrsta plena (misli: lovačkog, prim, aut.) s debelom kožom i glatkim krznom (!). Brži sam od divlje ćurke, pametan kao divlji vepar i spreman da se žrtvujem za blagostanje svoje porodice. Ako me ulovite (!), i ubijete (!), zaslužićete poštovanje drugih lovaca (čitaj: ubica!, prim. aut.), lovački trofej za svoj zid i novac za prodaju mojih organa. Za ovo tražim razumnu sumu od 10.000 dolara po lovcu.”
Zaista, svet u kom živimo, postao je svet tuge, očaja i besa bespomoćnog čoveka koji nema drugog načina osim da sopstvenom smrću produži život svojih  najbližih!
Bezdušni svete, bezdušni i bogati, bogati i bezosećajni, bezosećajni i sebični – stidi se!!! STIDI!!!
Ako imaš stida…

Velibor Mihić,diplomiran filolog, književnik, novinar, urednik, lektor. Rođen u Mostaru, živeo u Stocu, Sokobanji, Novome Sadu, Zemunu i Aleksincu;  odavno živi u Beogradu. Niko mu ne veruje koliko ima godina. Objavio više književnih, publicističkih i novinarskih radova u raznim medijima. Njegova deviza je: “Učim, bučim i  čudim se!” – s podnaslovom: “I nikad kraja!” A  Vaša?!… Dolar, funta…?… Znao sam!… Izvin’te na intimi (buđelara)…

kolumne Velibora Mihića

Slične vesti