-2.4 C
Belgrade
05/02/2023
kolumne region

Kolumna Milana Balinde: Vila Ravijojla radila za CIA

Teorije zavera je veoma lako konstruisati ali ipak privlače mnoge pobornike. U svetu ekstremnih i maštovitih teorija zavera, povezati vilu Ravijojlu s nekom od špijunskih organizacija bio bi jednostavan zadatak. Naročito ako se uzme u obzir da je Musa Kesedžija bio član, istina, ne same Al Kaide, već njene preteče. U prilog tome ide da su otomanski fundamentalisti još u doba Kraljevića Marka predvideli par vekova unapred da će doći do globalnog religioznog sukoba Istoka i Zapada. Takođe je poznato da je vila Ravijojla poreklom iz srednjovekovne Španije, tačnije, tvorevina je tada jakog pokreta španskih kabalista. Odnosno, Jevreja koji su izbegli progon sa Iberijskog poluostrva i koji su, uz finansijsku pomoć Jevreja iz Holandije i njihovih prihoda od dijamantskog biznisa, kovali začetke cionizma.

            U svetu teorija zavera nema šale. Sve su kombinacije dozvoljene i sve su mogućne. Osim toga, dokazi su očigledni. Nikome normalnom ne pada ni na kraj pameti da je čovek šetao po mesecu. Dovoljno je poznavati elementarne zakone fizike da bi se shvatilo da ljudsko biće ne može, ni pod kojim uslovima, da ode dalje od 500 kilometara iznad Zemlje. Problem je u tome što vlasti, odnosno, svetska vlada, krije činjenicu postojanja „radioaktivne prepreke“, takođe poznate pod imenom „Van Alen pojas“. Svaki kosmički brod bi bio spržen sunčevim radioaktivnim znacima. Postoje indikacije da ruski avion „Suhoj“ može da se probije kroz taj pojas, ali Rusi još rade na problemu kako da ga vrate. U to ne može da se sumnja, a dokaz je to da je Vašingtona uhvatila prpa.

            Sva ta putovanja na i oko Meseca, čitav „program Apolo“, nije bilo ništa drugo do vladina prevara. Postoje mnogobrojni dokazi, svedočenja i video trake, koje upućuju na činjenicu da se silazak čoveka na mesec snimao na Zemlji. Tačnije, u pustinji države Nevade. Velika kulisa koja je predstavljala Mesec izgrađena je u studijama Diznivorlda u državi Florida. Odmah do nje, ali malo levo, još se nalaze ostaci makete Zemlje, konstruisane iz istih pobuda. I tako devet puta. Iza svega toga stoji masonska zavera. Sva imena i simboli programa Apolo ukazuju na slobodne masone, odnosno njihov ogranak „Prosvetljeni“. Sve to postaje jasnije ako se analizira lažna eksplozija u kojoj je „nastradao“ svemirski brod „Apolo 13“. Uopšte nije potrebno da se ulazi u detalje, ali sve je to bio deo masonske ceremonije, inicijacije članova.

            I sam Adolf Hitler bio je masonska tvorevina. Postavili su ga na vlast da bi uništio crkvu i privatno vlasništvo. Svaki moderni konzervativac, to može da potvrdi. Pre par godina, pod pritiskom svetske javnosti, pobornici teorije da je Hitler još živ morali su da priznaju da je najverovatnije preminuo u svojoj 112-stoj godini života. Umro je u Argentini 20. aprila 2001. Tačno na dan svog rođenja. Da li je dugovečni život nacističkog vođe samo još jedna teorija pobornika teorija zavera, ili je ta činjenica skrivana od naroda? Ako se podsetimo da je Staljin još 17. jula 1945. godine, prilikom jednog ručka, priznao američkom predsedniku Trumanu da veruje da je Hitler pobegao, odnosno da nije izvršio samoubistvo, onda sve postaje jasnije. Svetu su prikazani snimci Adolfa Hitlera i njegove ljubavnice Eve Braun još 4. maja iste godine. Kako onda Staljin kaže Trumanu ono što mu je rekao?! I kako da su ti snimci snimljeni iz pravca Hitlerovog bunkera, kad je logično da se taj bunker vidi u pozadini, već kako su ruski vojnici prvo prošli kroz baštu da bi ušli u sam bunker. Dakle, prvo je trebalo da naiđu na leševe Hitlera i Eve.

            Razni stručnjaci sa Zapada su prijavili da su ugljenisani Hitler i gospođa Eva Braun Hitler, u stvari njihovi dvojnici. Još se ne može sa sigurnošću tvrditi ko su bili ti dvojnici, ali lista mogućih aktera postoji. Na prvom mestu dominira čovek po imenu Gustav Veber, za koga neki tvrde da se zvao Gustav Veler. Istina, detalji o njemu nisu poznati. Dalje, govorka se o glumcu poznatom istoričarima pod imenom Andreas Kronštaed. Rusi su garantovali da je on bio imitator koji je bio voljan da umre u Hitlerovo ime. Potom, tu je i Džulius Črek, omiljeni Hitlerov šofer. On je povremeno igrao ulogu Hitlerovog dvojnika. Neki izvori tvrde da je Hitlerov leš pronađen u Berlinu zaista bio leš esesovca, grupenfirera Hermana Fegelajna, muža sestre Eve Braun. On je streljan zbog veleizdaje dva dana pre pada bunkera.

            Mlađa generacija, kojima se priča o sudbini vođe Rajha čini daleka istorija, fascinirana je najvećom zaverom u istoriji civilizacije. Slučaj se dogodio 11. septembra 2001. godine. Svi su mogli da vide kako padaju „oblakoderi bliznakinje“ u sred Menhetna. Odmah je bilo jasno da nešto nije u redu. Samo su eksperti mogli da prepoznaju evidenciju da ni jedan od putničkih aviona nisu teorijski, a još manje praktično, mogli da ih sruše. Radilo se o dinamitu koji je par godina pre bio pedantno instaliran u konstrukcijama „bliznakinja“. Nije potrebno reči ništa više osim da je fina prašina, previše fina za tu vrstu konstrukcija, umesto da se podigne ka gore, pomerala vodoravno – na stranu. To samo može da se dogodi ako se eksplozija dogodila na nižim spratovima.

            Ako se još napomene da su se „bliznakinje“ urušile same u sebe, a ne pale na stranu, onda je jasno da je sve bilo režirano. Neki teoretičari zavera se slažu da su uzrok katastrofe bili dva aviona marke „Boing“, ali njima je očigledno da su ti avioni bili upravljani daljinskom komandom. Svaki napredni kompjuterski zaljubljenik, uz odgovarajući program, može da prati let bilo kog putničkog aviona. Međutim, ovde se nije radilo o amaterskim naporima da se prouzrokuje velika katastrofa. Iza svega toga stoji vojno-industrijski establišment Sjedinjenih Država. Avionima su daljinski upravljali najiskusniji američki astronauti. Program koji su koristili prethodno je bio ukraden iz Rusije. Radi se o softveru koji se koristi za letenje ruskih aviona „Suhoj“.

            Jedini razlog zavere od 11. septembra bila je odluka Vašingtona da izvrši invaziju Iraka i tako kontroliše naftonosna polja. Inače, čitava ideja je potekla iz Izraela. Svakome iole inteligentnom sama činjenica da oko 4,000 Jevreja nije došla na posao u oblakodere „bliznakinje“ tog 11. septembra, govori više nego dovoljno. Oblakoderi su bili prepuni katoličkih Iraca, budista i pravoslavaca, ali nije bilo Amerikanaca Mojsijeve veroispovesti. To objašnjava bes Vatikana i preranu smrt pape, par godina kasnije. Zašto je Vašington odlučio da okupira izvore nafte baš u ovom trenutku? To su uradili na preporuku vanzemaljaca kojima takođe trebaju da zahvale na svoj visokoj tehnologiji koju poseduje američka vojna sila i vojna industrija.

            U zamenu za tu vanzemaljsku tehnologiju, Vašington se obavezao da će da prikriva dokaze o „neidentifikovanim letećim objektima“. Bela kuća, i njihove marionete, čvrsto se drže svog obećanja i to je jedini razlog zašto svet ne poznaje istinu o svemirskim posetiocima. Na hiljade ljudi su videli „leteće tanjire“. Prisustvovali njihovim havarijama, sletanjima i uzletanjima, ali ih vlade širom sveta ismejavaju. Na stotine njih bili su žrtva kidnapovanja i medicinskih eksperimenata u vanzemaljskim naporima da prikupe podatke o ljudskoj vrsti. Vatikan je takođe deo te zavere jer je prinuđen da ćuti o „kosmičkom poretku“. Naime, religija Vanzemaljaca se ne podudara u potpunosti s doktrinama Vatikana.

Slične vesti