6.7 C
Belgrade
03/02/2023
časopisi promocije Srbija vesti

Književni program: Razgovor s povodom, četvrtak, 24. januar 2013. u 19h u CK13

Januarski_knjizevni_webNakon književnog programa u CK13 koji je obeležio jesen prošle godine i u okviru kojeg su predstavljene knjige kao što su „Radovi u Kući – tekstovi sa Radionice kreativnog pisanja u CK13“, „Život u rukskaku“ – zbirka putopisne poezije Maje Klarić iz Šibenika, „Rajske ptice“ – knjiga priča Nevena Ušumovića iz Umaga i razgovor o književnom konkursu Lapis Histriae, te gostovanje Daše Drndić (Rijeka) i predstavljanje njenog najnovijeg romana „Belladonna“ – ovu godinu započinjemo jednim književnim razgovorom s povodom.
Naime, potaknuti aktuelnim dešavanjima, pre svega, u Novom Sadu (ali svakako ne samo u Novom Sadu), u četvrtak, 24. januara 2013. u 19h razgovaramo o značaju postjugoslovenski orijentisanih književnih konkursa, o postjugoslovenskim književnim časopisima danas, te o nezavisnom izdavaštvu.
Predstaviće se i književni konkurs i časopis “Ulaznica”, časopis “Agon” i nezavisni i neprofitni samizdat “Knjižuljak”.
U programu će biti reči o problemima jednojezičkih, jednodržavnih i svih književnih inicijativa i projekata koji u sebi sadrže elemente jezičkih i drugih fašizama i svih oblika isključivanja, odnosno važnosti nepristajanja na pomenute koncepte.
Učestvuju:
Vladimir Arsenić, književni kritičar i prevodilac (Zrenjanin),
Bojan Savić Ostojić, pesnik i prevodilac (Beograd) i
Bojan Krivokapić, aktivista u kulturi i pisac (Novi Sad)
Omladinski centar CK13
Vojvode Bojovića 13
Novi Sad

Slične vesti