2.9 C
Belgrade
02/12/2022
esejistika književnost konkursi za mlade autore kutak za mlade poezija proza

Književni konkurs „Zasadi drvo, usadi znanje“

centar za aktivno drustvoKako bi se povećala svest o značaju ekologije i zaštite životne sredine za zdravlje svih građana u Kikindi, kao i očuvanje zdravlja cele planete i svih biljnih i životinjskih vrsta, Centar za aktivno društvo iz Kikinde, pod pokroviteljstvom Opštine Kikinda i Kancelarije za mlade u okviru projekta „Zasadi drvo, usadi znanje“, organizuje po prvi put književni konkurs za najbolji rad na temu ekologije mladih autora do 30 godina.

Na konkursu je moguće učestvovati u jednoj od tri kategorije radova: pesma, priča ili esej. Svaki autor može učestvovati samo u jednoj od ponuđenih kategorija, a može poslati samo jednu prijavu ukupno u celom konkursu.

Potrebno je poslati jednu pesmu, jednu priču ili jedan esej na temu ekologije, koji neće prelaziti dve strane kucanog teksta (font Times New Roman, veličina slova 12, prored 1 linija). Radovi se mogu poslati u *doc, *docx ili *pdf formatu.

Radovi se potpisuju punim imenom i prezimenom autora. Pravo na učešće u konkursu imaju svi mladi iz kikindske opštine starosti od 15 do 30 godina. Uz same radove, potrebno je dostaviti i sledeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, punu adresu stanovanja, e-mail i broj telefona, kao i kratku biografiju.

Radove je potrebno poslati elektronski, na adresu cadkikinda@gmail.com sa naslovom mejla „Književni konkurs“, a ako to nije moguće, mogu se poslati i otkucani ili odštampani redovnom poštom na adresu Centar za aktivno društvo, Braće Bogaroški 220, 23300 Kikinda, sa naznakom „Za književni konkurs“. Rok za konkurisanje je 31. oktobar 2014. godine.

Konkurs će biti zaključen manifestacijom na kojoj će se čitati pristigli radovi i ekološki angažovana književnost poznatih autora. Dodatne informacije o manifestaciji učesnicima će biti poslate nakon procesa prijavljivanja, putem mejla, a od svih učesnika se očekuje prisustvo kako bi mogli da čitaju svoje radove. Najboljem autoru koji će biti proglašen na manifestaciji biće dodeljena simbolična nagrada u vidu vaučera od tri hiljade dinara za kupovinu sadnica u rasadniku „Dorijat“, čime će biti poslata dodatna ekološka poruka, a ceo projekat „Zasadi drvo, usadi znanje“ biće završen kako je i započet: sadnjom drveta i daljim prenošenjem znanja o očuvanju životne sredine.

Centar za aktivno društvo neće vraćati prispele radove, a samim konkurisanjem smatra se da autori pristaju na objavljivanje svojih radova putem štampanih i elektronskih medija. Radovi koji ne ispunjavaju vremenske ili formalne uslove propisane ovim konkursom neće biti dalje razmatrani.

Za sve dodatne informacije možete pisati na mejl cadkikinda@gmail.com ili Fejsbuk stranicu https://www.facebook.com/cadkikinda.

Slične vesti