22.2 C
Belgrade
04/06/2023
esejistika poezija proza region Srbija

Književni konkurs za radove na temu „Vino“

vino konkursIzdavačka kuća „Arte“ iz Beograda i Vinarija „Aleksandrović“ iz Vinče, kraj Topole, raspisuju

Književni konkurs za radove na temu „Vino“

Pravo nastupa na konkursu imaju književni umetnici iz Srbije i inostranstva, a svaki od učesnika može da pošalje najviše tri književna rada, bilo da su u pitanju pesme, priče, eseji ili putopisi, na srpskom jeziku, kao i na jezicima zemalja regiona (hrvatskom, bošnjačkom, makedonskom, bugarskom, rumunskom, slovenačkom, albanskom, romskom i dr.).

Konkurs je otvoren od 16. marta do 01. maja 2014. godine.

Lektorisane radove slati isključivo elektronskim putem, u jednom word dokumentu (Font: Times New Roman, veličina fonta 12) na adresu: arte.konkurs@gmail.com

Uz književne radove, poslati i kratku biografiju pisca (do šest rečenica) sa svim njegovim kontaktima (ime i prezime, imejl-adresa, adresa i mesto stanovanja, telefon).

Žiri radi u sastavu: 1. književnik Radomir Andrić, predsednik UKS, predsednik žirija, 2. književnik Miodrag Jakšić, glavni i odgovorni urednik „Arte“ kuće, 3. književnica Gordana Vlajić, urednica u kući „Arte“, 4. književnica Aleksandra Mihajlović, profesor srpskog jezika i književnosti  i  5. Irena Miletić, profesor srpskog jezika i književnosti, sekretar žirija.

Rezultati konkursa biće objavljeni, a nagrade dodeljene, 17. maja 2014. godine u Topoli, na svečanosti drugog Festivala „Dani pesme i vina“, a 18. maja rezultati konkursa biće objavljeni na internet prezentaciji „Konkursi regiona“ (www.konkursiregiona.net).

Najbolji radovi biće nagrađeni i to: Prva nagrada (veliki pehar, zlatna povelja i boca vrhunskog vina „Aleksandrović“), Druga nagrada (pehar, srebrna povelja i boca vrhunskog vina „Aleksandrović“) i Treća nagrada (pehar, bronzana povelja i boca vrhunskog vina „Aleksandrović“). Sedam povelja sa pohvalama autoru. Književna dela, po izboru žirija, biće štampana u posebnom zborniku koji će biti predstavljen 17. i 18. maja 2014. godine na drugim „Danima pesme i vina“ u Topoli i Arađelovcu, na koje se pozivaju svi učesnici konkursa, kada će uz bogat dvodnevni program biti uručene i nagrade sa konkursa, kao što je to bio slučaj i 2013. godine.

Sve dodatne informacije na: arte.konkurs@gmail.com

Izdavačka kuća „Arte“, Beograd

Vinarija „Aleksandrović“, Vinča

Slične vesti