16.8 C
Belgrade
25/03/2023
proza Srbija

Književni konkurs za nagradu „Najbolji neobjavljen roman“ (do 30. jula 2014.)

arteIzdavačka kuća „Arte“ iz Beograda raspisuje

Književni konkurs za nagradu „Najbolji neobjavljen roman“

Pravo učešća na konkursu imaju književni stvaraoci preko 18 godina starosti, iz Srbije i inostranstva.

Konkurs je otvoren od 3. juna do 30. jula 2014. godine

USLOVI KONKURSA:

1. Jedan autor može konkurisati samo sa jednim rukopisom romana, na srpskom jeziku, kao i na jezicima zemalja regiona (hrvatskom i bošnjačkom), koji do sada nije objavljen, na srpskom ili bilo kom drugom jeziku. (*** Rukopis koji je delimično objavljivan u elektronskim (na fejbuku, blogu…) ili štampanim medijima ne smatra se objavljenim delom.)

2. Rukopis, potpisan imenom i prezimenom, slati isključivo elektronskim putem, na adresu: arte.konkurs@gmail.com, u jednom word dokumentu, u fontu: Times New Roman (veličina fonta: 12)

3. Rukopis mora biti lektorisan.

4. Rukopis nema ograničenja u broju karaktera/strana.

5. Uz rukopis romana, u posebnom dokumentu poslati: fotografiju, kratku biografiju (do šest rečenica) i kontakt podatke (ime i prezime, adresa i mesto stanovanja, imejl-adresa, telefon).

6. Poslednji dan za dostavljanje rukopisa je 3. jul 2014. do ponoći.

7. Rukopisi se ne vraćaju autorima.

 

Dostavljeni rukopisi koji ne ispunjavaju uslove konkursa neće biti razmatrani, niti ući u konkurenciju za nagradu.

Žiri, u sastavu: Gordana Vlajić, Angelina Petrović, Irena Miletić i Miodrag Jakšić, doneće odluku do kraja jula meseca 2014. godine, kojom će nagraditi jedan rukopis što će biti objavljen u izdanju Izdavačke kuče “Arte” do Beogradskog sajma knjiga (oktobar 2014.) i preporučiće još, najviše, deset prispelih rukopisa za objavljivanje u izdanju Izdavačke kuče “Arte”.

Rezultati konkursa biće objavljeni na internet prezentaciji www.konkursiregiona.net i dostavljeni na elektronske adrese svih učesnika konkursa.

Izdavačka kuća „Arte“

Slične vesti

4 comments

Zoran Janković 10/07/2014 at 15:18

Poštovani,
u tekstu Vašeg konkursa ima jedna nevjerovatna greška za kuću koja se bavi ovim poslom. Ne postoji zvaničan jezik koji se zove bošnjački u regionu u kome živimo. Jedan od zvaničnih jezika u Bih je bosanski jezik. U nadi da je ova greška slučajna i da ćete je ispraviti pozdravlja vas
Zoka Janković

Janko 13/07/2014 at 00:51

Eto šta se dešava kad se politika umeša u lingvistiku.

U regionu u kome živimo govori se srpsko-hrvatskim jezikom, jezikom čije su granice Srbija na istoku i Hrvatska na zapadu. Ostali nazivi su političke prirode…

Nataša 12/07/2014 at 09:50

Da li je ovaj konkurs otvoren do 3. ili 30. jula?

Milan 16/07/2014 at 10:27

Dobro pitanje! Pojavljuju se dva datuma, to je evidentno. Takodje u tekstu oglasa stoji da će odluka biti doneta do kraja jula. Da bi to bilo moguće, konkurs bi morao da se završi ranije. Po toj logici validan bi bio 3. juli (Nemozes da doneses odluku istog dana kad jos stizu radovi. A opet na dva mesta u oglasu se javlja 30 jul…

Comments are closed.