10.2 C
Belgrade
01/04/2023
književnost poezija proza Srbija

Književni konkurs za nagradu „Mali Nemo“

Objavljen je konkurs za književnu nagradu „Mali Nemo“ za 2011. godinu.

1. Na konkurs slati neobjavljene rukopise knjiga na srpskom jeziku, u jednom primerku.
Pod terminom „rukopis“ podrazumeva se neobjavljena knjiga u rukopisu, a ne na primer ciklus pesama ili deo knjige priča ili odlomak romana i slično.

2. Ne postoji ograničenje u pogledu broja poslatih rukopisa, što znači da isti autor može da konkurise sa više nego jednim rukopisom.

3. Delimično objavljivanje u štampanim medijima (na primer, u časopisu) ili elektronskim medijima (na primer, na blogu) ne računa se kao objavljena knjiga i ne smatra se razlogom za isključivanje rukopisa iz konkurencije.

4. Rukopise slati isključivo klasičnom poštom, potpisane šifrom.

5. U posebnom kovertu poslati rešenje šifre i kratku biobibliografiju.

6. Rukopis koji nije potpisan šifrom ili je potpisan šifrom ali šifra nije poslata u posebnom kovertu, neće se razmatrati.

7. Rukopisi poslati elektronskom poštom neće se razmatrati.

8. Konkursom su obuhvaćeni svi žanrovi.

9. Rok za slanje radova je 1. april 2011. godine.


http://www.malinemo.rs/

Slične vesti

9 comments

Zeljka 10/01/2011 at 21:13

Molim Vas, na koju adresu se salju rukopisi?
Hvala, pozdrav iz Atlante

Vladimir Bulatovic 12/01/2011 at 17:14

Adresa je Jadranska 17, 26000 Pančevo, Srbija

Mina 22/01/2011 at 14:31

Ovo je verovatno pomalo glupo pitanje, ali mozete li mi reci sta se podrazumeva pod sifrom? NIkada pre nisam slala radove na konkurse, pa molim za razumevanje. Takozje zelim da pitam postoji li kakvo ogranicenje u vidu obimnosti dela, kao i minimum stranica ispod kojeg ne razmatrate radove.
Hvala unapred

Predrag Milojević 23/01/2011 at 18:57

Mina,

poslati rad pod šifrom znači priložiti zatvoreni koverat sa ličnim podacima uz tekst koji šaljete, a koji ste potpisali određenom šifrom. Znači, u kovertu koji se prilaže uz rad daje se „rešenje šifre“. To se radi kako bi se izbegle eventualne nesuglasice oko dodele nagade i sl. i omogućila ravnopravnost učesnika na konkursu.

Dragana 31/01/2011 at 08:41

a da li ta sifra moze da bude i neki pseudonim,npr: potpisem knjíu pesama u rukopisu sa „Zvončica“ a u posebnoj koverti napisem svoje pravo ime adresu, itd. i da li mogu uopste da konkurišem sa knjigom pesama u rukopisu za koju predpostavljam da treba da bude odštampana. poz

admin 01/02/2011 at 14:19

Mislim da je upravo to procedura oko šifre. Na drugo pitanje će vam bolje odgovoriti priređivač konkursa, tj. neko iz kuće Mali nemo.

Bill 11/02/2011 at 17:15

za Draganu:
Ovaj dio natjecaja vam govori o tome da mozete slati i knjigu djecijih pjesama, ili zbirku prica, ili djeciji roman – ovisno sto pisete – samo mora biti na srpskom – to je uslov:

1. Na konkurs slati neobjavljene rukopise knjiga na srpskom jeziku, u jednom primerku.
Pod terminom “rukopis” podrazumeva se neobjavljena knjiga u rukopisu, a ne na primer ciklus pesama ili deo knjige priča ili odlomak romana i slično…

Bill says

Josip Kljaković Šantić 06/03/2011 at 11:15

Cjenjeni,
Kako sam našao upisano svoje Ime i prezime s mojom gmail adresom na vašem Web site(v.google) a imam napisana 2 romana i knjigu pjesama da li primate na konkurs radove iz RH – pisane na hrv- srpskoj ili srpsko-hrvatskoj štokavicom. Uskoro će izići moj roman: „Dekameron hrvatskih kapetana“, čija će 1.prezentacija biti u Dubrovniku u 4/5.2011. Za vašu informaciju ja znam govoriti srpski( kao ex-oficir JRM i novinar „Narodne Armije“ živio sam u Beogradu i imam više lepih uspomena iz tog doba, uz nekoliko loših.
Očekujem vaš odgovor
uz my BRGDS to all of you.
Capt. Josip K.Š.

admin 06/03/2011 at 17:41

Gospodine, K. Šantiću,
najbolje bi bilo da ovo pitanje postavite priređivaču konkursa, tj. izdavačkoj kući Mali Nemo. Na njihovom web sajtu imate e-mail i telefon.

Comments are closed.