16.8 C
Belgrade
25/03/2023
poezija Srbija

Књижевни конкурс „Сећања на 1999. годину“

bombardovanjeУДРУЖЕЊЕ ЗА ЗАШТИТУ ПРАВА ЗАПОСЛЕНИХ ИЗ НИША, расписује ПРВИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „СЕЋАЊА НА 1999 ГОДИНУ“. Удружење за заштиту права запослених из Ниша је основано 2013. године са циљем заштите права радника. Сем тога, Удружење организује разне манифестације и конкурсе из уметности и културе.

С обзиром на то да је пре пар месеци успешно реализован Хуманитарни књижевни конкурс „Тамни дани, светле ноћи“, чланови и пријатељи удружења су одлучили да се  распише књижевни конкурс о Нато агресији над Србијом 1999. године.

Нашу земљу за 24. март везују много тешки и погубни догађаји. Овим конкурсом желимо да сачувамо од заборава неправду која нам је учињена  и да укажемо на то у колико се тешком материјалном положају налази већина наших бораца и чланова породица погинулих. Овим конкурсом ћемо се потрудити да помогнемо борбу за доношење Закона о правима бораца и породица погинулих.

УСЛОВИ КОНКУРСА:

СВИ ПЕСНИЦИ ШАЉУ ПО ЈЕДНУ ПЕСМУ НА ТЕМУ СЕЋАЊА НА 1999.ГОДИНУ,  ДУЖИНЕ ОД 12 ДО 24 РЕДА, КУЦАНЕ ЋИРИЛИЦОМ НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ (ТАЈМС ЊУ РОМАН, 12).
КОНКУРС ЈЕ ОТВОРЕН ОД 24. МАРТА 2016 ДО 10. ЈУНА 2016. ГОДИНЕ.

Уз песму, послати  име, презиме, адресу, град, телефон и краћу биографију  на следећу email адресу: konkursi.uzzpz@gmail.com.

Од приспелих радова жири ће одабрати песме за зборник, о чијој промоцији и цени ће песници бити накнадно обавештени.

Жири ће доделити неновчане награде ауторима најбољих радова.

Радови послати на конкурс се не враћају, а за објављене радове се не плаћа хонорар.

Контакт: ПР УЗЗПЗ – Сузана Ранђеловић, тел: 065- 5245570

С поштовањем,

Председник УЗЗПЗ

Александар Живковић

У Нишу,

24.03.2016.

 

 

 

Slične vesti