25.1 C
Belgrade
08/06/2023
Bosna i Hercegovina poezija proza region

Književni konkurs „PitchWise 2012“

Fondacija CURE iz Sarajeva, u okviru ovogodišnjeg, sedmog izdanja Festivala ženske umjetnosti PitchWise, raspisuje Književni konkurs „PitchWise 2012“.

 Kriteriji za učestvovanje na Konkusu:

 tekstovi trebaju biti izvorni i neobjavljeni, te napisani na jednom od sljedećih jezika: bosanski, hrvatski, srpski i/ili crnogorski (kao i dijalekata koji bogate pomenute jezike);

  1. Konkurs je otvoren kako za poetske, tako i za prozne radove;
  2. na Konkurs se mogu prijaviti svi/sve, bez obzira na starosnu dob, etničke, vjerske i ostale identitete;
  3. poslati max. 3 pjesme i/ili 3 priče;
  4. obim: jedna pjesma ne bi trebala biti duža od 3 kucane strane (prored 1.5, font 12), a jedna priča ne bi trebala biti duža od 6 kucanih strana (prored 1.5, font 12);
  5. pjesme/priče trebaju biti potpisane imenom i prezimenom autora/autorke;
  6. ispod imena i prezimena napisati adresu, kontakt telefon i e-mail;
  7. Konkurs je otvoren od 20. aprila do 15. juna 2012. godine;
  8. tekstove slati na e-mail: knjizevnikonkurs@fondacijacure.org

 Tročlani žiri će birati tekstove koji će biti objavljeni u publikaciji/antologiji „PitchWise 2012“. Rezultati Konkursa će biti objavljeni najkasnije do 15. avgusta 2012. godine.

Troje autora/autorki, po odluci žirija, biće pozvani da budu specijalni/e gosti/gošće ovogodišnjeg Festivala ženske umjetnosti PitchWise, koji će se održati sredinom septembra u Sarajevu, kada će biti organizovana i promocija antologije „PitchWise 2012“.

Sve autorke i autori koji uđu u antologiju „PitchWise 2012“ dobiće po jedan primjerak iste.

 PitchWise Festival ženske umjetnosti fokusiran je na žensku i feminističku angažiranu umjetnost. Ideja Festivala je da promovira i afirmira feminističke principe, da uključuje, povezuje, osnažuje. U prošlogodišnjem izdanju Festivala, u okviru programa Književno prijepodne, publici su se predstavile/i sljedeće/i autorice/autori: Radmila Radojković iz Zrenjanina, Ilona Jerič iz Ljubljane, Safer Grbić iz Tešnja, Milja Branković iz Leskovca i  Lana Bastašić iz Banjaluke.

Radujemo se što će književni dio Festivala PitchWise ove godine biti osnažen i nekim novim autoricama i autorima, kao i antologijom poezije i kratke proze „PitchWise 2012“.

 Tim Književnog programa

Festivala ženske umjetnosti PitchWise 2012

www.fondacijacure.org

Slične vesti