4.8 C
Belgrade
26/11/2022
proza region Srbija

Književni festival KROKODIL – Konkurs za kratke priče

Književni festival KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otkljanja Dosadu i Letargiju) održaće se od 16. do 18. juna, na platou ispred Muzeja istorije Jugoslavije.
Kroz trodnevni program predstaviće se autori sa prostora bivše Jugoslavije i Evrope.

KROKODIL je zajednički projekat izdavačkih kuća SAMIZDAT B92, VBZ Beograd, opštine Savski venac i Kancelarije za mlade Savski venac.

U okviru festivala Kancelarija za mlade opštine Savski venac i Savskovenački urban fest – SVURF raspisali su konkurs za najbolje kratke priče za sve zainteresovane srednjoškolce sa teritorije pomenute opštine.

Učesnici mogu slati isključivo jednu priču, tema je slobodna, priča ne može biti duža od 5000 slovnih znakova.

Priče slati u elektronskoj formi na: savskivenackzm@gmail.com (zajedno sa pričom poslati i osnovne podatke, ime i prezime, kontakt telefon i škola), nagrađivane priče na drugim konkursima neće biti uzete u obzir, rok za slanje radova je 10. jun do 16h.

Radove će ocenjivati kompetentan umetnički žiri, a autor najbolje priče će na završnoj večeri imati priliku da pored eminentnih pisaca predstavi svoju priču, dok će još tri najbolje priče biće nagrađene vrednim izdanjima organizatora.

Na trećem Krokodilu gosti će biti pisci Goran Vojnović, Aleksandar Stanković, Barbi Marković, Saša Ilić, Svetislav Basara, Klemens Majer, Ivana Sajko, Faruk Šehić, Ivan Čolović, Predrag Lucić, Renato Baretić, Miško Živanović, Vlado Bulić, Balša Brković i Mirko Kovač.

Autori će, kao i prethodnih godina, čitati odlomke iz svojih dela, razgovarati s publikom i voditeljima Ivanom Bevcom i Krunom Lokotarom, a publiku će u muzičkim pauzama zabavljati Kralj Čačka, „Keckec i Fluffers“ i „Goribor“.

Regionalni književni festival KROKODIL prvi put je održan u junu 2009. godine u Beogradu, s namerom da beogradskoj književnoj publici predstavi izbor iz najznačajnije i najzanimljivije književne produkcije regiona.

Slične vesti

1 comment

Spis 08/06/2011 at 21:12

Da li je dozvoljeno ucenicima srednjih skola da ucestvuju iako su maloletni? Hvala unapred!

Comments are closed.