10 C
Belgrade
06/12/2022
časopisi Srbija

Књижевне вертикале (11. бр.)

Књижевне вертикале (11. бр.)

појавиће се 25. Априла 2017.

Уредништво Књижевних вертикала, књижевног часописа у издању Друштва књижевника Београда,  се захваљује ауторима из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Мађарске и Србије као и из далеког Мексика, који су се одазвали нашем јавном позиву и за 11. број часописа послали неуобичајено велики број вредних радова, превасходно прозних, и још увек их шаљу несмањеним темпом и у приметно високом квалитету.

Како је пристигао велики број прозних радова, значајног квалитета, уз становит број оних који због просторних ограничења часописа нису могли да буду уврштени у неке од предходних бројева а то су, без сумње завредели, уредништво је решило да априлски број буде посвећен прозним радовима наших вредних сарадника. Посебно напомињемо да је пристигао изненађујуће велики број романа које ће уредник и уредништво у наредном броју прочитати и претставити у једном од наредних бројева.

Уредништво се извињава ауторима поетских остварења, што их је овом приликом изоставило из 11. броја, али, обећава да ће у наредном, августовском броју бити заступљени у знатнијем обиму и мери.

Услед становите промене концепције часописа, о чему смо обавестили ауторе, увођењем нових рубрика, у циљу афирмације младих стваралаца који тек ступају на сцену, као и оних ауторе који баш и нису млади али су свој таленат са извесним закашњењем открили или пак, није им пружена прилика да своја остварења претставе широј читалачкој публици, овом приликом, у 11. броју, на наше задовољство, имамо прилику да претставимо аутора који до сада своје кратке приче није објављивао, чак то није ни покушавао.

И овом приликом молимо и позивамо песнике да убудуће, уместо што шаљу по једно, евентуелно два песничка остварења, шаљу у једном фајлу своје радове који ће их на потпунији и репрезентативнији начин претставити, што значи да нам шаљу краће поетске збирке и циклусе или одређен поетски избор по сопственом нахођењу а који на обухватан начин представља њихово актуелно стваралаштво.

Нарочито охрабрујемо младе ствараоце да нам се јављају јер им је посвећена једна рубрика.

Своје радове аутори могу за наредне бројеве слати као и до сада, на исту адресу: prozadkb@gmail.com, уз молбу да не користе неодговарајућу латиничну Абецеду (енглеску, без квржица, већ да користе српско-хвратску латиничну абецеду са č,ć,ž,š,đ) као и да праве размак иза запете и тачке те да своје радове не куцају (типкају) великим словима.

 

Уредништво користи прилику да објави да се следећи, 11. број Књижевних вертикала може наручити преко мејла prozadkb@gmail.com по повлашћеној прфомотивној цени од 329,00 динара (у цену је укључена и поштарина).

Slične vesti