21.6 C
Belgrade
10/06/2023
promocije Srbija vesti

Književne potrebe, trenuci i strah

KrR_logoPredstavljanje izdanja Književne radionice Rašić

Četvrtak, 12. jun 2014, 19 časova

Srpsko književno društvo, Francuska 7, Beograd

 UČESNICI: Autori Dušan Vejnović, Saša Dimoski i Slobodan Bubnjević, sa urednikom Ivanom Radosavljevićem

U prostorijama Srpskog književnog društva, na adresi Francuska 7, u četvrtak, 12. juna 2014, predstaviće se autori i izdanja Književne radionice Rašić (KRR).

Tom prilikom će se razgovarati o knjigama „Posebne potrebe“ Dušana Vejnovića, „Čarobni trenuci“ Saše Dimoskog i „Strah od promaje“ Slobodana Bubnjevića. Na književnoj večeri će, pored Vejnovića, Dimoskog i Bubnjevića, govoriti i urednik ovih izdanja, Ivan Radosavljević.

Književna radionica Rašić (KRR) je izdavačka kuća koju su 2013. osnovali urednici i zaposleni u nekada vodećoj beogradskoj izdavačkoj kući “Stubovi kulture“.

Nakon samo godinu dana, KRR je okupio značajan broj autora mlađe i srednje generacije, među kojima su Srđan Srdić, Srđan Tešin, Borivoje Adašević, Slobodan Bubnjević, Saša Dimoski, Dušan Vejnović, Neven Ušumović,… Uz štampana izdanja, KRR se na domaćem tržištu knjiga posebno izdvojila svojom ponudom elektronskih knjiga.

“Strah od promaje” je druga knjiga Slobodana Bubnjevića (1978), koji, kao autor mlađe generacije, piše prozu i drame. Prošle godine je dobio stipendiju Fonda Borislav Pekić za rukopis romana “Sedmi narod”, koji će biti objavljen nakon “Straha od promaje”.

Zbirka pripovedaka “Čarobni trenuci i druge priče” Saše Dimoskog (1962) bavi se istorijskim, političkim i društvenim temama. Elementi fikcije često se prepliću i poistovećuju sa stvarnošću.

Zbirku poezije “Posebne potrebe” potpisuje Dušan Vejnović (1981), psiholog koji piše poeziju i prozu. Za zbirku pripovedaka Tvrdoglave beline dobio je nagradu „Đura Đukanov”.

Saznajte više na sajtu www.strahodpromaje.rs

 

Slične vesti