9.1 C
Belgrade
27/03/2023
Bosna i Hercegovina sajam knjiga 2013 Srbija

Knjige Dejana Spasojevića na sajmu knjiga (mini-intervju)

spasojevicOvih dana imali smo prilike da se sretnemo sa autorom koji je na pretprošlom sajmu za naslov ‘Drugi obraz’’ u izdavaštvu Književne omladniine Srbije dobio nagradu za drugoplasiranu zbirku priča. Zanima nas šta ste radili u medjuvremenu u prethodne dvije godine. Niste se u 2012.godini pojavljivali sa novim naslovima. Znači li to da ste oba naslova napisali za kratko vrijeme? Možete nešto više reći o tome?

– DejanSpasojević: Prvi naslov je tragikomedija ‘’Moralna obaveza’’. ‘’Moralna obaveza’’ je, ukratko, slika ljudskog licemjerstva, iskvarenosti i lažnog morala u vremenu tranzicije svih drustvenih vrijednosti i poremećenih društvenih odnosa. Njega sam napisao još krajem 2011. I početkom 2012. godine a drugi naslov ‘’Iskra Njegoševe Sv(j)et(l)osti je nastlaa u 2013.godini. Tu su povodi za pisanje bili dosta interesantni. Prije nekoliko godina imao sam snovidjenje Njegoša kao sveca i onda sva dešavanja potom i moje pažljivije čitanje Njegoševih djela, naveli su me na pisanje jednog ovakvog eseja.

-Hoćete li vršiti promocije knjige I ko je izdavač?

Dejan Spasojević: Za sada planiram samo internet promociju, promociju na sajmu u Beogradu a potom u Zvorniku.Izdavač je Prosjveta iz Zvornika i ovim putem im se zahvaljujem na nesebičnoj pomoći.

– Gdje čitaoci mogu pronaći ova vaša nova izdanja?

Knjige će biti u prodaji na mnogim prodajnim mjestima u Republici Srpskoj I na Beogradskom sajmu, Smart Studio, Hala 1, Galerija. Svi koji žele knjigu da poruče mogu to učiniti putem maila dejan.spasojevic09@gmail.com

Slične vesti