4.5 C
Belgrade
04/02/2023
književnost konkursi za objavljena dela region

Knjiga kao umjetnički objekt – poziv na rezidenciju

Rezidencijalni program za knjige kao umjetničke objekte organizira se u prostoru Women’s Studio Workshop, Rosendale, NY. Program traje 6 do 8 tjedana unutar kojih umjetnici tiskaju i uvezuju svoje knjige. Rok prijave je 15. studeni.

Tehnička pomoć organizatora uključuje edukaciju za rad na novoj opremi, upoznavanje s novim materijalima te pomoć u produkciji.

Program uključuje i stipendiju u iznosu od 2,000 do $3,000, materijale u iznosu do $750, korištenje svih studija, pokrivene putne troškove (unutar SAD-a), te stanovanje. Selekciju vrše vanjski umjetnici i kustosi.

Općenito, podržavaju se izdanja ne veća od 100 i ne manja od 50. WSW je razvio niz mogućnosti za arhiviranje i izlaganje knjiga. Ugovorom se određuje da 10 % (ili 10 knjiga) odlazi u WSW arhiv, na izložbu i kopije za izlaganje; 10% odlazi umjetniku, a 80% naklade namijenjeno je tržištu.

Umjetnici imaju mogućnost suradnje s WSW-om u promidžbi knjiga za 50% provizije. WSW posjeduje knjige u zbirkama širom svijeta, a u skladištima 6 institucija nalaze se primjerci svih knjiga koje je WSW objavio: Indiana University (Bloomington), Rochester Institute of Technology, University of Delaware, Vassar College, Virginia Commonwealth University and Yale University.

Prijava mora sadržavati:
– prijavnicu;
– jednu rečenicu sažetka projekta te pola stranice opisa predloženog projekta;
– strukturnu maketu koja pokazuje kako će knjiga biti uvezana (ne mora biti kompletna prezentacija završenog rada. Međutim, potrebno je uključiti 1-2 stranice posve skicirane. Maketa treba biti u prirodnoj veličini. Očekuje se da će umjetnički rad, ukoliko dobije podršku, biti razrađeniji prije same rezidencije.);
– medij / studio potreban za produkciju knjige te budžet za materijal;
– rezime;
– 10 slika posljednjeg rada s opisom koji uključuje naslov, medij, dimenzije i datum (dostavljene slike posljednjeg rada nisu slike predloženog projekta. Slike trebaju odražavati smjer umjetničkog rada u primarnom mediju). Slike ne bi trebale biti veće od 1240 pixela horizontalno, rezolucije 72 ppi, te u RGB JPG formatu. Na CD-u potrebno navesti puno ime i prezime autora;
– za povrat materijala potrebno je priložiti adresiranu kovertu ili naznačiti da povrat nije potreban.

Dobitnici stipendije bit će obaviješteni do 1. veljače. rok za prijavu: 15.11.2011. mjesto: Rosendale, NY, SAD url: http://www.wsworkshop.org

Prijavnica

Više

Slične vesti