Karver raspisao konkurs „Vranac 2013“ za najbolju kratku priču

Filed under: Crna Gora,proza,region |

vranacKnjižara Karver raspisala je četvrti nagradni konkurs „Vranac – Najbolja kratka priča 2013“, čiji će pobjednici biti ozvaničeni na festivalu Odakle zovem.

I ove godine je pokrovitelj konkursa i nagrada kompanija „13. jul – Plantaže“. Za razliku od prethodnih izdanja, ove godine će biti dodijeljene tri ravnopravne nagrade, u vrijednosti od po 500 eura.

Apliciranje na konkurs vrši se elektronskim putem, preko linka na stranicama Knjižare Karver. Posljednji dan za prijavljivanje priča je 5. maj.

Po zatvaranju konkursa, tročlani žiri kojeg čine eminentni književni teoretičari i pisci iz regiona, odabraće najbolja ostvarenja, pa će se odabir najboljih priča naći u PDF formatu na sajtu www.karver.org. Odabrane priče biće promovisane u vinskom podrumu „Plantaža“ u Šipčaniku, tokom festivala Odakle zovem.

Uslovi za učestvovanje na konkursu su sljedeći:

– priča treba da bude napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku;

– priča treba da bude ranije neobjavljena i ne duža od 20.000 karaktera;

– priču treba poslati u elektronskoj formi pod šifrom;

– izabrane priče za dodjelu nagrada, po odluci žirija, biće promovisane na međunarodnom književnom festivalu Odakle zovem početkom jula;

– jedan autor može poslati na konkurs isključivo jednu priču, a pri izboru za knjigu biće eliminisane priče istog autora pod različitim šiframa.

6 Responses to Karver raspisao konkurs „Vranac 2013“ za najbolju kratku priču

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*