14.6 C
Belgrade
30/05/2023
Crna Gora proza region

Karver raspisao konkurs „Vranac 2013“ za najbolju kratku priču

vranacKnjižara Karver raspisala je četvrti nagradni konkurs „Vranac – Najbolja kratka priča 2013“, čiji će pobjednici biti ozvaničeni na festivalu Odakle zovem.

I ove godine je pokrovitelj konkursa i nagrada kompanija „13. jul – Plantaže“. Za razliku od prethodnih izdanja, ove godine će biti dodijeljene tri ravnopravne nagrade, u vrijednosti od po 500 eura.

Apliciranje na konkurs vrši se elektronskim putem, preko linka na stranicama Knjižare Karver. Posljednji dan za prijavljivanje priča je 5. maj.

Po zatvaranju konkursa, tročlani žiri kojeg čine eminentni književni teoretičari i pisci iz regiona, odabraće najbolja ostvarenja, pa će se odabir najboljih priča naći u PDF formatu na sajtu www.karver.org. Odabrane priče biće promovisane u vinskom podrumu „Plantaža“ u Šipčaniku, tokom festivala Odakle zovem.

Uslovi za učestvovanje na konkursu su sljedeći:

– priča treba da bude napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku;

– priča treba da bude ranije neobjavljena i ne duža od 20.000 karaktera;

– priču treba poslati u elektronskoj formi pod šifrom;

– izabrane priče za dodjelu nagrada, po odluci žirija, biće promovisane na međunarodnom književnom festivalu Odakle zovem početkom jula;

– jedan autor može poslati na konkurs isključivo jednu priču, a pri izboru za knjigu biće eliminisane priče istog autora pod različitim šiframa.

Slične vesti

6 comments

Jovana 25/04/2013 at 00:48

A koja je tema konkursa? O cemu treba uopste pisati?

Tatjana MB 29/04/2013 at 15:27

Pretpostavljam da je tema slobodna s obzirom da ni ovde, a ni na linku (u tekstu oznacen kao „Knjizare Karver“) nema naznacene teme.

Maša 01/05/2013 at 23:11

Da li neko može da mi objasni šta tačno znači ovo što je naznačeno da priče treba poslati sa šifrom? Mi sami biramo šifru, i navodimo je u dokumentu?

Maša 01/05/2013 at 23:15

Pronašla sam objašnjenje na sajtu, ali me zanima da li to važi za svaki konkurs, to da sami biramo šifru i tako šaljemo? Nije mi jasno zbog čega je to potrebno.

koke 02/05/2013 at 21:58

Neki konkursi su javni a neki – kao ovaj – tajni. Ovim se obezbeđuje (ili pokušava obezbediti) da članovi žirija do poslednjeg trenutka u stvari ne znaju kome dodeljuju nagrade. Time se predupređuje mogućnost da se eventualno nagrade „poznanici“.
Naravno, mogućnost zloupotreba nije isključean ali, u načelu, anonimni konkursi su „pošteniji“ od javnih.

Maša 05/05/2013 at 10:05

Aha, sad ima smisla, razumela sam o čemu se radi. Hvala mnogo na odgovoru! Pozdrav.

Comments are closed.