KAKO SAM OSTAO BEZ KRILA nagrađen za Najbolji kratki eksperimentalni film na TIFFu 2012

Filed under: film,region,vesti |

Film KAKO SAM OSTAO BEZ KRILA reditelja Ivana Tasića (Srbija) dobio je nagradu za Najbolji kratki eksperimentalni film na Tirana Internacionalnom Filmskom Festivalu(TIFF) 2012.

Internacionalni žiri u kategoriji kratkog filma TIFFa 2012:

Elektra Venaki (Grčka)
Blerta Zeqiri (Kosovo)
Stefania Casini (Italija)

Međunarodni žiri u sastavu Elektra Venaki, Blerta Zeqiri i Stefania Casini istakao je da se Tasićev film odlikuje “istraživanjem u domenu kinematografskog jezika, emocionalnošću i inovativnošću koncepta“i da je na osnovu ove tri glavne karakteristike za koje smatra da jedan eksperimentalni film treba da sadrži odlučio da ovom filmu dodeli nagradu.

Film je nedavno prikazan i u regionalnom takmičarskom programu na Festivalu novog filma i videa (Alternative Film/Video Festival) u Beogradu kao i na Međunarodnom festivalu digitalnog filma Kinofest u Bukureštu. Početkom 2013. biće prikazan na FLEX Festivalu eksperimentalnog filma i videa na Floridi.

Ovaj film je nastajao u okviru filmske radionice projekta „Od dionizijskog socijalizma do predatorskog kapitalizma“ Centra za vizuelnu kulturu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Projekat je osmišljen kao serija radionica s mladim profesionalcima i mentorima (mentor filmske radionice bio je Želimir Žilnik), koje su za fokus imale analizu i novo čitanje društvene istorije i umetničke produkcije u Srbiji i Jugoslaviji posle 1949. godine.
Film „Kako sam ostao bez krila“ je snimljen u produkciji Muzeja savremene umetnosti, Beograd i Reakcije Film, Kruševac.

„TIFF je tek drugi po redu od festivala na kome je film prikazan. S obzirom na temu kojom se bavi kao i na reakciju publike na ovom festivalu, drago mi je da je svoju prvu nagradu film osvojio baš na festivalu u Tirani“, izjavio je reditelj filma.

Ivan Tasić je rođen 1981. u Kruševcu. Završio je Fakultet umetnosti u Nišu. Bavi se eksperimentalnim i igranim filmom, fotografijom i dizajnom.
 

 

 

 

 

 

 

 

Linkovi;  http://www.facebook.com/TIRANAFILMFESTIVAL

 

 

 

 

 

 

 

http://www.reakcijafilm.com/short-filmshttp://www.facebook.com/profile.php?id=100004091415750

http://www.youtube.com/watch?v=SrBctEQlSm8

http://vimeo.com/45366730

http://vimeo.com/54931622http://tiranafilmfest.com/index.php?option=com_content&view=article&id=827&Itemid=371

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*