2.1 C
Belgrade
03/02/2023
drama konkursi za mlade autore Srbija

Kонкурс за оригинални драмски текст

Народно позориште у Београду, у сарадњи са Позориштем младих „Николај Бинев“ из Софије, у оквиру пројекта „Млада балканска драма“ расписало је 21. марта КОНКУРС ЗА ОРИГИНАЛНИ ДРАМСКИ ТЕКСТ
Услови конкурса: Писац драмског текста треба да буде држављанин Републике Србије, не старији од 30 година.
Драмски текст треба да буде написан на српском језику, не сме претходно да буде објављиван или извођен.
Писцима се препоручује да се тематски баве проблемима младих у Србији, да број лица у драмском тексту не прелази 6, те да се води рачуна о томе да Позориште има жељу током рада на представи ангажује што већи број младих глумаца.
Рок за слање радова (три копије потписане пуним именом и презименом, уз адресу и контакт телефон) је 15. септембар. Радове слати на адресу: Народно позориште у Београду, Француска 3, 11000 Београд, са назнаком – За конкурс „Млада балканска драма“. Резултати конкурса ће бити објављени 15. октобра.
Народно позориште ће од аутора драме која буде проглашена најбољом на конкурсу откупити право на праизведбу и неограничен број репризних извођења, као и право на објављивање драме у програмској књижици представе.
Вредност откупа права је 4000 евра, у динарској противвредности.
Ова права Народно позориште ће уступити Позоришту младих „Николај Бинев“ из Софије, које ће обезбедити превод драме на бугарски језик и праизведбу у својој продукцији најкасније до краја марта 2013. године.
Народно позориште у Београду и Позориште младих „Николај Бинев“ обезбедиће гостовање продукције победника Конкурса у Београду на Сцени „Раша Плаовић“.

Slične vesti