-0.9 C
Belgrade
05/02/2023
muzika Srbija

JAZZ QUINTET – FUTURE SHOCK u Kruševcu

FUTURE SHOCK – JAZZ QUINTET

 

18.08.

21h

Dvorište Kulturno prosvetne zajednice

Milos Branisavljevic (bubanj), rođen 6. aprila 1992., počeo je da svira udaraljke sa 12 godina. Završio je nižu muzčcku školu za udaraljke „Petar Konjović“ i Srednju muzicku školu „Stanković“, odsek udaraljke u klasi profesora Siniše Jovića i Ivana Marjanovića. Svirao je u raznim sastavima: Stankovic Percussion Ensemble, Big Band RTS-a, Simfonijski orkestar RTS-a, Beogradska Filharmonija, Opera Narodnog pozorista, Vojni orkestar, Filharmonija mladih „Borislav Pašćan“, razni jazz sastavi, Rock bendovi, Fusion bendovi, metal bendovi… Osvojio je 2 prve nagrade na republičkim takmičenjima. 2009. godine je dobio punu stipendiju za letnji kamp na „Berklee college of music“ a 2010. godine je dobio punu stipendiju za sve četiri godine na istoimenom koledzu gde ce i nastaviti školovanje.

Nikola Milenkovic (gitara) je završio nižu muzičku školu u Knjaževcu, a dzež gitaru je učio u srednjoj muzickoj skoli „Stanković“ na džez odseku u klasi Borisa Lemajića i Danila Dače Karamarkovića. U junu ove godine upisuje džez akademiju u Beču i kao jedini koji je ove godine primnjen na klasu nastaviće svoje školovanje u inostranstvu. Već tri godine svira i nastupa u duu sa Nikolom Stajićem a trenutno svira u hip-hop džez sastavu „Night Sessions Sextet“ i fusion – jazz bendu „Future Shock“

Nikola Stajic (gitara), učenik je muzičke skole „Stanković“ i stipendista Berkli koledza. Sarađivao je sa velikim domaćim i inostranim umetnicima kao sto su: Torsten Goods, Joe Fedis, James Moody, Miroslav Tadić, Marko Đordjević, Vasil Hadzimanov, a između ostalih koncerata nastupao je na Kolarcu, pozorištu na Terazijama, Umbria Jazz festivalu…
Andrija Hristić (klavir), rođen je 12. 06. 1988 u Beogradu. Počeo da svira klavir sa 8 godina. Završio nižu muzičku školu „Mokranjac“ – klasicni klavir a zatim i srednju muzičku skolu „Stankovic“ – džez klavir. Nakon toga je karijeru nastavio da gradi na jednom od većih evropskih univerziteta „Anton Bruckner Privatuniversitet“ u Linzu.

Ivan Krnic (bas), rođen 7. novembra 1992., zavrsio džez odsek u srednjoj muzickoj skoli „Stankovic“ klasa profesora Predraga Revisina. Svoje dalje školovanje nastaviće na „Akademiji Umetnosti“ u Beogradu za jazz bas u klasi porfesora Vlade Novicica. Svirao je u vise jazz sastava kao i u Rock, fusion i metal bendovima.

Slične vesti