6.7 C
Belgrade
03/02/2023
drama Srbija

Javni anonimni konkurs za radiodramska dela

dramaRADIO BEOGRAD
DRUGI PROGRAM – REDAKCIJA DRAMSKOG PROGRAMA
raspisuje

javni anonimni konkurs za radiodramska dela

I
ZA ORIGINALNU RADIO DRAMU
Prva nagrada u iznosu od 80 000 dinara
Druga nagrada u iznosu od 60 000 dinara

II
ZA ORIGINALNU RADIO DRAMU ZA DECU
Jedna nagrada u iznosu od 60 000 dinara

III
ZA RADIONICU ZVUKA
(ZVUČNI EKSPERIMENT)
Jedna nagrada u iznosu od 30 000 dinara

IV
ZA DOKUMENTARNU RADIO DRAMU
Jedna nagrada u iznosu od 30 000 dinara
V
ZA DRAMSKU MINIJATURU
Jedna nagrada u iznosu od 15 000 dinara

Pravo učešća na konkursu imaju svi državljani Srbije osim zaposlenih u RTS-u.

Autori su dužni da dela dostave u tri otkucana ili odštampana primerka ukupne dužine za radio dramu do 30 stranica (oko 28 redova po stranici, do 50.000 slovnih znakova), za radio dramu za decu do 25 stranica (oko 40.000 slovnih znakova), a za dramsku minijaturu do 5 stranica (oko 8.000 slovnih znakova). Za treću kategoriju potrebno je dostaviti sinopsis projekta koji sadrži okvirne parametre zvučne realizacije (moguće je dostaviti i kompakt disk sa zvučnim materijalom), a za četvrtu kategoriju dostaviti detaljan sinopsis sa opisom teme i okvirnim brojem sagovornika i navesti potencijalne lokacije snimanja dokumentarnog materijala.

Radovi se potpisuju šifrom, a rešenje šifre sa kontakt podacima dostaviti uz tekst dela u posebnoj zatvorenoj koverti.

Dela se dostavljaju na adresu:
Radio Beograd – Dramski program
Hilandarska 2a
11000 Beograd

sa naznakom: KONKURS ZA ORIGINALNU RADIO DRAMU, ili KONKURS ZA ORIGINALNU RADIO DRAMU ZA DECU ili KONKURS ZA RADIONICU ZVUKA, ili KONKURS ZA DOKUMENTARNU RADIO DRAMU, odnosno KONKURS ZA DRAMSKU MINIJATURU.

Rok za predaju rukopisa je 20. februar 2013. godine.

Žiri neće razmatrati već objavljena dela ili emitovana, kao ni rukom pisana.dela.

Radio Beograd će za svaku kategoriju imenovati tročlani žiri. Žiriji su obavezni da rezultate saopšte 30 dana nakon zaključenja konkursa u emisijama Radio Beograda i u dnevnoj štampi. Žiri nije u obavezi da dodeli nagrade ukoliko proceni da kvalitet pristiglih radova ne zadovoljava umetničke kriterijume.

Slične vesti

2 comments

Lazar 05/02/2013 at 19:39

Kakav tročlani žiri, za sve tri kategorije!? Znaju se već pobednici!
Pričao sinoć u kafani „Šaran“ na Bajlonijevoj pijaci jedan član žirija. Reče čovek da tako mora – po političkoj liniji… Ako je tako onda je više nego žalosno!

Hercegovac 06/02/2013 at 06:35

Pa znate kako se kaže : Ruka ruku mije. Obično je na tim konkursima pravilo ti meni, ja tebi, pa imamo niz loših autora, čiji su radovi izglasani za pobedničke, a od kojih talentovani pisci ne mogu doći do izražaja. Prolaze čak i plagijati, pogledajte među nagrađenim radovima. A da ne govorimo o tome, što se neki nagrađeni pisci namerno ignorišu, jer nemaju ničiju zaleđinu. Pričala mi je ponanica, inače veoma talentovana pesnikinja, da je pre par meseci poslala svoje nagrađene radove ovom sajtu, i da još uvek nisu objavljeni.Tako da opustite se, i gledajte malo na drugu stranu. Svi mi znamo da su članovi žirija, uglavnom ubeđeni milom ili silom, još pre konkursa kome da daju nagrade.Ovo je ipak Balkan.

Comments are closed.