2.8 C
Belgrade
29/11/2022
Bosna i Hercegovina promocije region

J. KLJAIĆ I B. BLAGOJEVIĆ ZAJEDNO U BANJALUCI

Pjesma-za-korzo-knjiga-Glinski-spomenar-pisac-Jagoda-KljaićDvoje saradnika i kolumnista Konkursa regiona naći će se na zajedničkom zadatku u Banjaluci.

Jagoda Kljaić ima promociju zbirke kratkih priča „Pjesma za Korzo – Glinski spomenar“, o kojoj je književnik Drago Kekanović u recenziji, između ostaloga, napisao:

 „Odavno, priznajem, nisam imao takav susret. Da, o tome se radi. U ovim se rečenicama, (koje bi da zaustave vrijeme, naravno), ljubav prema rodnom gradu pretače u nešto više od same sebe: ovo je knjiga odavno zaboravljene ODANOSTI. Plemenite DOBROTE, također. ISKRENOST se tu podrazumijeva, naravno. I stiže nam u dobar čas, kad smo već pomislili da ih više nema, niti može biti. O tome je, da, ovdje riječ: ukoliko smo negdje, u bilo kojem gradu (i bilo kom vremenu) smetnuli s uma ili izgubili iz srca, svejedno, ili zaboravili, naprosto, da još uvijek postoje odanost, dobrota i iskrenost, PJESMA ZA KORZO Jagode Kljaić dobra je prilika da ih ponovo pronađemo.“

Berislav Blagojević bit će moderator promocije i jedan od predstavljača zbirke.

Zanimljivo je da će se Jagoda i Berislav tek uoči ove promocije lično upoznati, što znači da su ostvarili uspešnu saradnju zahvaljujući ljubavi prema pisanju i književnosti, čiji deo nalaze i na sajtu Konkursi regiona.

Zato, uostalom, i pišemo, i čitamo, i još uvek verujemo u lepu reč.

 Ko je u blizini i ko može, Jagoda i Berislav pozivaju u utorak, 23. aprila u 18.00 časova u Narodnu i univerzitetsku biblioteku RS u Banjaluci.

Slične vesti