18.1 C
Belgrade
01/06/2023
muzika Srbija

Jавни конкурс за израду музичког видео клипа

musicПоводом обележавања стогодишњице Великог (Првог светског) рата, страдања и витешке борбе српског народа за „крст часни и слободу златну“

Редакција портала Новинар.де (www.novinar.de) у Косовској Митровици расписује

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ МУЗИЧКОГ ВИДЕО КЛИПА

појединца, музичког састава или инситуције / установе а за који трошкове снимања, монтаже, постпродукције и медијску промоцију сноси Редакција портала Новинар.де у Косовској Митровици.

Конкурс се састоји из два дела  то:

1) музички видео клип,

2) видео поезија (видео на читање одређеног поетског дела или краће прозног књижевног дела.

Услови:

1)      Технички:

  • Постојећи аудио запис као неопходну основу музичког / поетског видео клипа. (Музички жанр није строго одређен)
  • Прикладан квалитет звука.

Напомена*- могуће је конкурисати текстом уколико постоји могућност благовременог снимања аудио записа по завршетку овог Конкурса.

 

2)      Остало:

  • Текст мора да садржи родољубиве мотиве.
  • Текст НЕ СМЕ ДА САДРЖИ псовке и остале ружне речи.
  • Пожељно је али не мора да буде на српском језику (циљ је представљање вредности српског духовног бића и ширење свести о његовој лепоти не само на српском говорном подручју већ уопште а постоје и аутори који нису са српског говорног подручја који своја осећања према српском народу изражавају на свом матерњем или неком од светских језика).
  • Тема није тачно одређена и не мора да се односи на Први светски рат.
  • Мора на достојанствен начин да говори о Србији и свему што је чини – историјским догађајима и личностима, борби за слободу, српском војнику, православној вери и о сваком другом моменту српског националног духа и вредностима на којима он почива.
  • Пошиљалац мора да буде творац или да наведе творца предлога који шаље на Конкурс.
  • Број радова који се могу послати није ограничен.

 

На Конкурс се могу пријавити сва физичка и правна лица, организације, удружења и сви заинтересовани без обзира на место боравка.

Конкурс је званичо отворен 15. маја и траје до 15 јуна.

Предлози се могу послати као додатак или навођем линка ка већ постојећем ауторском делу искључиво електронском поштом на адресу: redakcijakm@novinar.de

Обавезна назнака јесте -ЗА КОНКУРС- која мора бити исписана у пољу „наслов“ електронске поруке којом се предлог шаље.

За била каква питања или недоумица око услова и пропозиције Конкурса обратити се на: redakcijakm@novinar.de

Организатор задржава право да не изабере победника Конкурса уколико техничким или естетским квалитетом не задовољава услове. Ипак, намера са којом расписујемо конкурс јесте да се што више ради и говори о стваралаштву које се бави родољубивим темама па ће се тако и одлуке о победнику Конкурса доносити са намером да се на што бољи начин промовишу вредности које су у самом корену српског бића. Сви приспели радови који нису победници овог конкурса биће на посебан начин промовисани, штампани и објављивани сваком пригодном приликом а пошиљалац пристаје да свој предлог, који ионако треба што више људи да види и чује, уступа у сврхе промовисања родољубивих вредности и овог Конкурса.

 

Напомена:

Материјални трошкови које сноси портал Новинар.де Редакција у Косовској Митровици односе се на организацију, снимање, монтажу, постпродукцију и промоцију али не подразумевају уређење сценорафије, костимографију, шминку, додатну расвету и опрему нити трошкове транспорта и смештаја. Мада ће се током трајања Конкурса водити одређени разговори евентуалним покровитељима како би се, у случају потребе, покрили и неки од ових трошкова.

Снимање ће се обавити по окончању овог Конкурса а на простору Косова и Метохије на које прецизније може аутор да утиче и одреди.

 

Дана: 15.05.2014.

Новинар.де, Редакција КиМ

 

 

Slične vesti