14.6 C
Belgrade
30/05/2023
izložbe muzika Srbija

Izložba o počecima rokenrola u Srbiji

Ova izložba samo je jedan početak koji govori o neophodnosti postojanja stalne postavke – Muzeja rokenrola u Srbiji, koji bi se sistematski brinuo o očuvanju rok-istorije i rok-kulture, kao izuzetno važnog dela opšte kulture.

Beograd, kao metropola zaslužuje da ima i morao bi da ima Muzej rokenrola.

O tome koliko bi takav Muzej bio i turistički i kulturološki i pedagoški i u svakom drugom smislu koristan, ne treba trošiti reči. To je valjda svakom, kome i malo rokerske krvi (još uvek) teče venama, jasno.

Podržavanjem ove inicijative želimo da ljude koji su u vlasti, u republici, gradu i gradskim opštinama, podsetimo da razmisle o prostornim i drugim mogućnostima da se u Beogradu, koji pretenduje da 2020. godine bude Evropska prestonica kulture, a svakako pre toga, osnuje Muzej rokenrola u Srbiji.

U sklopu tog muzeja, ali i nezavisno od njega, i pre njegovog eventualnog otvaranja, predlažemo osnivanje HOLA SLAVNIH.

 

Svojim potpisom možete podržati generalno sve ove inicijative, ali i samo neke od njih.
Poželjno je i da od toliko zaslužnih, kojima je mesto u tom Holu slavnih, predložite jednu od prvih rok-legendi i jednog od propagatora koji su najviše doprineli rokenrolu u Srbiji.

Učešćem u ovim inicijativama i sami postajete deo Rok-inicijative, koja se, osim onom kulturnom, neće baviti politikom, ali joj je cilj da svojom snagom i masovnošću inicira da vlast na svim nivoima, mnogo više nego do sada, razmišlja o rok-kulturi, kao važnom segmentu naše sveopšte kulture.

Izložbu organizuje opština Savski venac u kući Kralja Petra, Vase Pelagića 40, 19. aprila u 19 časova

Slične vesti