IZLOŽBA NEMAČKOG UMETNIKA GEORGA GARTZA

Filed under: Srbija,vesti |

Izložba
slika

WHAT YOU SEE IS WHAT YOU SEE

Georg Gartz

 

od 18.08 do 25.08.

Izložba se
sastoji iz dva dela.

 Prvi deo umetničkog rada,  izložiće se u Savremenoj galeriji u centru grada

Otvaranje u 20h

 

 Druga postavka je 20.08. u prostorijama galerije istorijskog Arhiva

 

Otvaranje je u 19h

 

 

 

O autoru:

Georg Gartz, rođen je 1955 godine u Krefeldu. Studirao je slobodno slikarstvo na fakultetu u Kelnu. Raznovrsnost svog umetničkog stvaralaštva prikazao je na mnogobrojnim izložbama u Kelnu, kao i u drugim mestima. U središtu njegovih radova je boja.

Slike Georga Gartza prikazuju sklad pojedinačnih obojenih delova. Skupljanja i raslojavanja ovim slikama daju materijalnost i dubinu, koja se u potpunosti oslanjaju na sposobnosti boje da stvara prostor.

„Plastičnost  radova ovog umetnika, nastala je iz njegovog slikarstva, koja je izrasla sa površine plakata i razvila se do različitih dimenzija. Iz ovakve konsekventnosti, koja je isprobana u mnogobrojnim eksperimentima, proizišli su mnogi objekti i prostorno usmerene instalacije. Eksperimentalni karakter ovakvog rada, nastavlja se i u grafikama: u svim foto preradama, on ukida onu „ realističku“ vernost detalja, tako svojstvenu fotografiji; slikarski detalji, obojeni delovi i fragmentirane gornje površine negiraju one odražavajuće kvalitete fotografskih motiva.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*