6.3 C
Belgrade
23/03/2023
Srbija vesti

IZLOŽBA NEMAČKOG UMETNIKA GEORGA GARTZA

Izložba
slika

WHAT YOU SEE IS WHAT YOU SEE

Georg Gartz

 

od 18.08 do 25.08.

Izložba se
sastoji iz dva dela.

 Prvi deo umetničkog rada,  izložiće se u Savremenoj galeriji u centru grada

Otvaranje u 20h

 

 Druga postavka je 20.08. u prostorijama galerije istorijskog Arhiva

 

Otvaranje je u 19h

 

 

 

O autoru:

Georg Gartz, rođen je 1955 godine u Krefeldu. Studirao je slobodno slikarstvo na fakultetu u Kelnu. Raznovrsnost svog umetničkog stvaralaštva prikazao je na mnogobrojnim izložbama u Kelnu, kao i u drugim mestima. U središtu njegovih radova je boja.

Slike Georga Gartza prikazuju sklad pojedinačnih obojenih delova. Skupljanja i raslojavanja ovim slikama daju materijalnost i dubinu, koja se u potpunosti oslanjaju na sposobnosti boje da stvara prostor.

„Plastičnost  radova ovog umetnika, nastala je iz njegovog slikarstva, koja je izrasla sa površine plakata i razvila se do različitih dimenzija. Iz ovakve konsekventnosti, koja je isprobana u mnogobrojnim eksperimentima, proizišli su mnogi objekti i prostorno usmerene instalacije. Eksperimentalni karakter ovakvog rada, nastavlja se i u grafikama: u svim foto preradama, on ukida onu „ realističku“ vernost detalja, tako svojstvenu fotografiji; slikarski detalji, obojeni delovi i fragmentirane gornje površine negiraju one odražavajuće kvalitete fotografskih motiva.“

Slične vesti