8.4 C
Belgrade
06/12/2022
Bosna i Hercegovina izložbe region vizuelne umetnosti

Izložba “Looking for Leshy“

 

Nakon ljetne pauze galerija CKA Charlama otvara umjetničku sezonu u četvrtak 15.septembra,izlo-žbom “Looking for Leshy“.

Izložba autora Ailie Rutherford i Boba Moylera,savremenih umjetnika iz Liverpoola,u Charlami će biti otvorena u 19 sati.

“Leshy je drevno biće.Biće koje postoji još od rasta prvih šuma…Na neki čudan način,Leshy jeste šuma,ono štiti šumu i sva bića koja žive u njoj.Neki ljudi rekoše da Leshy izgleda kao čovječuljak pokriven zelenim krznom a neki da je visoko biće,sa rogovima i kopitama kao kod koze.Poneki su u pričama opisivali njegovu šiljatu glavu,dok drugi kažu da izgleda kao stara skitnica.Ali Leshy je promjenjljiv kao i šuma.Može biti visok kao najveće drvo ili majušan,kao vlat trave.Takođe je uvijek pun šala kao što je šuma puna lišća.

Ali oprez!Leshy može biti i opasno biće.Ne voli zimski san,a u proljeće se pojavljuje sa takvom žestinom da ga ni jedan ljudski stvor ne bi poželio sresti.Leshy je najbolje potražiti u ljeto kada ima vremena da zbija sam sa sobom šumske šale.Većina njegovih šala nije opasna za one koji ne žele naškoditi šumi,ono zaista uživa u posjeti onih koji ga mogu dobro nasmijati“,napisali su autori o svom projektu.

Slične vesti