6.4 C
Belgrade
06/12/2022
izložbe promocije

Izložba digitalnih crteža Marije Matović

Otvaranje  je 18.10. u 21h u kafeu Freedom, Nušićeva 8.

Izložbu organizuje Mikro Art kulturni centar u okviru svog programa Mikro galerija.

Prema rečima same umetnice, ovi srteži su njen razgovor sa samom sobom, tehnički digitalart, a konceptualno nadrealizam.

Nagoveštavajući atmosferu i ton tog razgovora, koji je često apokaliptičan i fatalistički, ona ostavlja dovoljno mesta posmatraču za sopstveni doživljaj.

Navođenje korišćenih tehnika fotomanipulacije, crtanja, vectorarta, overpainta, samo je pokušaj da se definiše napredno korišćenje računara u kreiranju ovih umetničkih dela.

Marija sa svojim crtežima na najbolji način korespondira sa principima Mikro Art kulturnog centra.

Razvoj informacionog društva redefinisao je pojam amaterske umetnosti, bukvalno poklonivši velikom broju kreativnih ljudi sredstva za umetnički rad.

Aktivnosti su umnožene kvantitativno, kvalitativno i u svakom segmentu prate razvoj konvencionalne scene u smislu multidisciplinarnosti i primene novih tehnologija u umetničkom izrazu. Štaviše, zbog svoje nesputanosti i oslobođenosti u mnogim domenima nekoliko je koraka ispred „vidljive“ kulturne ponude.

Mikro Art je neformalno udruženje zaljubljenika u umetnost margine i amatersku umetnost, a postoji od 2007. godine. Naša ideja jeste da amatersku umetnost artikulišemo na način kojim bi se ostvarili veći efekti na kulturnu scenu ovog grada. Pružamo alternativu predvidivom konceptu karijerskog bavljenja umetnošću.

Više o nama možete saznati na sajtu www.mikroart.rs

Slične vesti