21.5 C
Belgrade
09/06/2023
region rezultati konkursa Srbija

Izabrani autori „Rukopisa 37“

dom om            Ove godine, sredinom maja, iz štampe će izaći 37. izdanje Rukopisa – Zbornika poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije, a izdavač je Dom omladine Pančevo.

Na konkurs, koji je završen u prvoj polovini februara, prijavilo se 250 autora sa po tri pesme odnosno kratke priče, a za Zbornik je odabrano 46 autora. Kada su u pitanju ex-Ju republike, uvrštene su dve autorke iz Slovenije i pet iz Makedonije: Andreja Denko i Anja Mugerli; Aneta Popova,  Afrodita Nikolova, Ana Nešovska, Simona Lokvenec, Ivana Karova; sedmoro iz Bosne i Hercegovine: Elma Dugić, Ervin Halebić, Aleksandar Živanić, Jelena Božić, Nedžad Husić, Ernad Osmić, Jovica Bulović; devetoro iz Hrvatske: Andrea Pongračić, Beatrica Kurbel, Emil Gebeješ, Karolina Zelenika, Mislava Zuppa Rašić, Tino Deželić, Tomislav Miočić, Dominik Kovač, Vojislav Vukomanović i jedna autorka koja živi u Švedskoj: Merima Dizdarević. Autori iz Srbije u ovogodišnjim Rukopisima su: Đorđe Stojanović, Goran Živković, Jelena Paligorić, Maša Seničić, Nikola Zelenković, Nemanja Stojković, Stefan Mirosavić, Sava Šotić, Milica Koloski, Jelena Stanković, Katarina Fiamengo, Jelena Kostić, Stefan Basarić, Srbijanka Stanković, Ana Nenadić, Uroš Pajović, Uroš Đurković, Dunja Radovanović, Ivana Šarić i Jelena Mitić. Žiri je radio u sastavu: Jasmina Topić, Dragana Mladenović, Čarna Popović, Dejan Čančarević, Ana Ristović (Slovenija) i Zvonko Taneski (Makedonija).

Promocija Rukopisa 37 zakazana je za 31. maj u Pančevu, a izabrani autori biće kontaktirani i obavešteni o detaljima dolaska i o programu. Oni autori, koji ne budu bili u mogućnosti da se odazovu, dobiće autorske primerke na adrese koje su naveli prilikom slanja radova.

Slične vesti