-3.5 C
Belgrade
08/02/2023
region vesti

IX Medjunarodni budvanski karneval

IX Veliki Međunarodni turistički Budvanski Karneval i X Proljećna noć pod maskama održaće se od 29. aprila do 1. maja, pod nazivom Svi na fešte za naše furešte. Karnevala će tradicionalno početi Abrumom, pozivom na feštu u Starom Gradu, 29. aprila u 19 časova. Ove godine će pored maskiranih Feštađuna u Abrumu učestvovati karnevalske grupe iz Rusije, Slovenije i Srbije koje će dodatno obogatiti program i razveseliti sve učesnike i prolaznike.
Nakon Abruma slijedi predstavljanje karnevalskih grupa uz muzičko zabavni program. Ovogodišnji Karneval ugostiće 35 karnevalskih grupa od kojih će 15 biti iz inostranstva: Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Albanija, Rusija, Turska, Češka, Ukrajina i druge, dok će 25 grupa biti iz Crne Gore.
Sledećeg dana, od 20 časova, Velikom karnevalskom povorkom predstaviće se sve karnevalske grupe gledaocima i to duž šetališta od restorana Zeleni gaj do Starog grada, gdje će ih na bini dočekati budvanski bend „Bittersweet“. Centralno dešavanje nastaviće se koncertom jednog od najpoznatijeg pop-rok sastava ex-Yu scene „Bajaga i instruktori“, koji će isped zidina Starog grada održati dvočasovni koncert.
Deveti Veliki međunarodni budvanski turistički karneval završiće se malom karnevalskom povorkom prvog maja. Najmlađi Budvani će od 17 časova predstaviti svoje individualne i grupne maske povorkom od stare autobuske do Starog grada.

Organizatori karnevala su TO Budva, Opština Budva i NVO „Feštađuni“.

Slične vesti

1 comment

Milica 08/06/2011 at 16:21

Ovo je savrseno!!!!
;)))

Comments are closed.