17.1 C
Belgrade
08/06/2023
region vizuelne umetnosti

IV simpozijum skulpture u Teheranu

Teheranska javna organizacija za umetnost organizuje četvrti Međunarodni simpozijum skulpture od 12. septembra do 1. oktobra, a učestvovaće desetoro stranih umetnika koji će biti izabrani na osnovu konkursa sa još 12 iranskih umetnika.

Svi učesnici bi trebalo da imaju iskustvo rada sa kamenom, a svako će dobiti komad mermera okvirnih dimenzija 300x100x100 cm.

Za učešće je potrebno poslati popunjen i potpisan registracioni formular, CV, fotografiju modela predloženog rada, na adresu tehransculpture.symp@gmail.com

Odabrani umetnici bi trebalo i da donesu model svog rada, koji će biti predstavljen na izložbi za vreme simpozijuma.

Svi umetnici koji budu odabrani trebalo bi da stignu u Teheran četiri dana pre početka simpozijuma.

Registrovanje će biti obavljeno od 16. do 20. juna, a imena odabranih umetnika biće objavljena u roku od deset dana.

Organizatori obezbeđuju smeštaj i hranu, materijal i alat za izradu skulpture, troškove prevoza od mesta boravka do Teherana i nazad, uključujući troškove vize za Iran, kao i nagradu od 40.000.000 iranskih rijala (u protivvrednosti u američkim dolarima ili evrima) za uspešno realizovan projekat.

Tri najbolja rada biće predstavljena na završnoj ceremoniji, a dobiće nagrade u iznosu od sto miliona rijala za prvo mesto, 70 miliona za drugo mesto i 50 miliona za treće.

Umetnik se obavezuje da će završiti skulpturu najkasnije do zatvaranja simpozijuma, odnosno 1. oktobra 2012. godine.

Takođe, daje vlasničko pravo na skulpturu gradskim vlastima Teherana.

Dodatne informacije moguće je dobiti posredstvom adrese tehransculpture.symp@gmail.com, odnosno broja telefona 00982122969742 i sajta www.zibasazi.ir

Slične vesti