11.9 C
Belgrade
24/03/2023
izložbe Srbija vesti

IV samostalna izložba Ane Marinović

ana marinovicOtvaranje IV samostalne izložbe Ane Marinović u Ustanovi Kulture Palilula u Multimedijalnoj galeriji, održaće se 2. juna 2015. sa početkom u 19h.

Izložba nosi naziv ~Iza ogledala~

IZA OGLEDALA
Autoportreti, rađeni olovkom na papiru, ispred ogledala, izraz su unutrašnjeg stanja umetnice u datom trenutku. Portret nije formalna kopija lika, već je on odnos viđenog i doživljenog. Taj odnos iskazan je specifičnom strukturom likovnog sadržaja, čija pravila i zakonitosti nikada nisu u potpunosti vlasništvo slikarske svesti.
Crteži su dalje poslužili kao skice za izradu digitalnih grafika u boji. Boja dominira kao ritmička (psihološka) dominanta. Ona ukazuje na emotivnu napetost.

Pored novih radova, posetioci će imati priliku da vide i retrospektivu njenog dosadašnjeg stvaralaštva iz oblasti primenjenih umetnosti. ( crteže, grafike, digitalne grafike i slike ).

Izložba će biti otvorena do 15. juna 2015.

Kratka biografija

Ana Marinović je rođena 4. aprila 1981.g. u Beogradu.

2003. godine je diplomirala na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek- grafički dizajn kod profesora Radovića.

2008. godine je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek – primenjena grafika, atelje-grafika i knjiga, kod profesora Gordane Petrović i profesora Jugoslava Vlahovića.

Dobitnica je nagrade iz Fonda Beta i Rista Vuksanović,za najbolje ostvarenje iz oblasti grafike 2008 godine, Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Do sada je imala 3 samostalne izložbe, a učestvovala je na preko 60 kolektivnih izložbi crteža, grafika i slika.

Od 2009. godine  član je slikarsko – grafičke sekcije ULUPUDS-a, a od 2011. godine u statusu je samostalnog umetnika iz oblasti likovnih primenjenih umetnosti i dizajna, struke: Primenjeno slikarstvo i grafika i Dizajn nakita .

Slične vesti