18 C
Belgrade
23/03/2023
konkursi za mlade autore poezija proza region Srbija

IV konkurs „VOJISLAV DESPOTOV“

despotovKonkurisati mogu i ucesnici i ucesnice koji su vec dobijali nagrade nasih festivala,ili nekih drugih konkursa,naravno i oni koji nisu nikad dobili neku nagradu.Jedna osoba moze konkurisati i u kategoriji poezije i kratke price,ako ih pise.Radove na slobodne teme.do 3 pesme,do 3 price. slati do 25. DECEMBRA  2013.godine ,svako na svom jeziku,na email: stojan.simic.krpica@gmail.com, a kategorije su: osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30 godina kratka prica.

  Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine ,i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih srpskih neoavangardnih i postmodernih pesnika u regionu i u ovom delu sveta, VOJISLAVA DESPOTOVA, rodjen 1950. godine u Zrenjaninu, koji je ziveo u Novom Sadu, raspisuje se Konkurs CETVRTOG medj. festivala poezije i kratke price dece i mladih  VOJISLAV DESPOTOV

prema ideji i inicijativi Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac,kao zirija i Zvezdane Simic, kao tehnicke pomoci,koji svi rade potpuno besplatno, u organizaciji Scene svih kreativnih, nezavisno od politike,moci,novca,seksa i nasilja,kako bi se povratilo dostojanstvo knjizevnosti i umetnosti,ne trazeci niti dobijajci novac od ministarstva kulture grada Novog Sada,ni ministarstva pokrajine Vojvodine, ni ministarstva Republike Srbije,niti evropskih ni svetskih fondova,niti vladinih niti nevladinih organizacija niti pojedinaca, iako bi ih mogla dobiti.NAGRADE MEDJUNARODNIH FESTIVALA POEZIJE I KRATKE PRICE KOJE ORGANIZUJE SCENA SVIH KREATIVNIH NISU VEZANE ZA NOVAC,ne moze ih svako dobiti,i prestizne su. Zahvaljujemo se pesnicima i piscima koji nam daruju knjige koje delimo kao nagrade uz diplomu.

CETVRTI međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku omladinu do 30 godina VOJISLAV DESPOTOV

 objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska omladina do 30 godina svoje radove šalju na email adresu

Konkurs CETVRTOG medj. festivala poezije i kratke price mladih VOJISLAV DESPOTOV

stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu) odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM):

“ (za konkurs) Stojan Simic Krpica, Marka Miljanova 18/39, 21000 Novi Sad, Republika Srbija.

 AKO IMAS EMAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu. PESME I PRICE koje se salju na fb.profil ili u inbox clanova zirija, ili se dostavljaju preko nekoga nece se uzimati u obzir. Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska, i studentska omladina do 30 godina iz Srbije i inostranstva,svako na svom jeziku.

 Radove,,svako na svom jeziku. (do tri pesme,odnosno do tri price ) slati do 25.DECEMBRA  2013.godine, u tri primerka (koji salju postom), a jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom ucesnika,ucesnice,  ,oibaveznim mestom rodena i zivljena,emailom i kratkom biografijom,eventualno telefonom,mada nije obavezno.

 POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 30 godina poezija,u kategoriji do 30 godina kratka prica.

Radove slati do 25.DECEMBRA 2013.godine.

 Dodela nagrada CETVRTOG   medjunarodnog festivala poezije i kratke price VOJISLAV DESPOTOV

bice U PRVOJ POLOVINI JANUARA  2013. godine u gradskoj biblioteci Stevan Sremac, Narodnih heroja 5 .KOD GLAVNE POSTE,u Novom Sadu, uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika,knjizevnica i knjizevnika.

Slične vesti

1 comment

Poeta 10/12/2013 at 19:26

Да ли право учешћа имају песници до 30 година који нису студенти?

Comments are closed.