1.6 C
Belgrade
01/02/2023
poezija proza putopis Srbija

II Konkurs za najbolju putopisnu priču i pesmu starijih osoba „Draganova nagrada“

penzioneriU želji da promovišemo i od zaborava otrgnemo bogato životno iskustvo starijih osoba, mi – Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity i portal Penzin, Vas pozivamo da napišete i pošaljete jednu svoju putopisnu priču ili pesmu.

Ovim konkursom želimo da nagradimo putopise u pet kategorija:
1. Najbolja ženska putopisna priča
2. Najbolja muška putopisna priča
3. Najbolja priča o putovanju po Srbiji
4. Najbolja priča o putovanju u inostranstvo
5. Najbolja putopisna pesma

Uslovi za učestvovanje na konkursu su:
• autor/ka putopisnog rada treba da ima najmanje 60 godina,
• u zaglavlju prve strane potrebno je navesti kojoj od pet kategorija rad pripada,
• putopisni rad može da bude do maksimum pet kucanih strana,
• poželjno je da font slova bude Times New Roman, veličina slova 12,
• ukoliko želite da pišete rukom, molimo vas da pišete čitkim štampanim slovima,
• autor/ka može poslati samo jedan putopisni rad,
• na kraju rada, potrebno je napisati podatke o autoru/ki: ime i prezime, godine, adresa stanovanja, telefon fiksni ili mobilni, e-meil adresa (ukoliko je autor/ka ima).
Nagrađeni putopisni radovi će biti objavljeni u posebnoj publikaciji, a zajedno sa radovima koji su dobili posebne pohvale, biće objavljeni i na portalu Penzin.rs i internet stranici Amity-a. Stoga molimo učesnike konkursa da na kraju putopisnog rada naznače da li su saglasni da se, ukoliko uđe u izbor, njihov rad i objavi.
Učesnici konkursa mogu uz putopisni rad da pošalju i do tri fotografije predela koje su posetili. Slanje fotografija je opciono i ono baš kao i izbor destinacije opisane u putopisnom radu ni na koji način neće uticati na izbor najboljih radova. Fotografije će biti dostavljene članovima žirija tek nakon što se završi ocenjivanje putopisnih radova. Najboljih 10-15 fotografija će uz saglasnost autora biti izloženo na književnim večerima tokom kojih će se čitati najbolji radovi.
Konkurs traje od 1. januara do 1. marta 2016. godine.

Putopisne radove treba poslati na adresu: Amity, ulica Pariske komune 1/12, 11070 Novi Beograd, sa naznakom: „Za konkurs“ ili elektronskim putem na mejl adresu: mira@amity-yu.org, takođe sa naznakom u nazivu pisma „Za konkurs“.

Žiri će svoju odluku o izboru najboljih putopisnih radova saopštiti do 1. maja 2015. godine. Za autore najboljih putopisnih radova u svih pet kategorija i njihove prijatelje, u toku maja 2015. godine, biće organizovano nagradno putovanje po Srbiji. Svi učesnici Konkursa će biti pozvani na književne večeri koje će biti organizovane u nekoliko gradova u Srbiji tokom kojih će se čitati pristigli putopisni radovi.

Ovom inicijativom želimo da doprinesemo promociji aktivnog i dostojanstvenog starenja u Srbiji.

Slične vesti