31.9 C
Belgrade
15/07/2024
Hrvatska poezija proza region

II KNJIŽEVNI NATJEČAJ „Trojica iz Gradišta

Udruga TIKVICA, F.K. Frankopana 6, 32000 VINKOVCI, OIB 45471046153

Na osnovu Statuta Udruge TIKVICA, st.1 i 2., čl.1. i čl. 7., 8. i 10. , Odjel za književnost, publicisti- ku i nakladništvo, podružnica Gradište, raspisuje…

II KNJIŽEVNI NATJEČAJ

pod nazivom „Trojica iz Gradišta“

poezija-proza

Želeći da zaživi uspomena na tri pjesnika iz Gradišta, Matu Mandića, Pavla Varnicu i Antuna Jovanovca, perjanicama slavonskog, ali i hrvatskog pjesništva s početka 20. st. Pozivamo sve zainteresirane autore da se odazovu natječaju.

TEMA – slobodna

UVJETI NATJEČAJA:

  1. Natječaj je međunarodnog karaktera, te se na natječaj mogu prijaviti svi zainteresirani autori iz bilo kog dijela svijeta.
  2. Pjesme, odnosno pripovijetke koje se pošalju na natječaj trebaju biti napisane latiničnim pismom (obavezna primjena slova ć,č,ž,š,đ), bilo da se radi o standardnom ili regionalno-dijalektološkom govoru, odnosno jeziku.
  3. Autori koji pišu na arapskom, slovenskom, njemačkom ili bilo kojem drugom jeziku sličnih karaktera, te regionalno-dijalektološkom govoru, odnosno jeziku, npr; čakavski, potrebno je i obavezno da uz original dostave i prijevod nevezano na kojem je srodnom ili sličnom jeziku prijevod izvršen (Hrvatski, Srpski, B i H ).
  4. Pjesme ne smiju biti duže od 24 retka, a pripovijetke s maksimalno 10000 znakova s prazninama (pogledati u wordu stavku PREGLED-zatim BROJANJE RIJEČI-znakovi s prazninama)
  5. Pjesme i pripovijetke ne smiju biti do sad objavljene, a tu se misli na on-line knjige ili u bilo kojoj tiskovini. Objave na forumima, ili društvenim stranicama ne podliježu uvjetu.
  6. Radovi se šalju u word.doc ili word.docx zapisu, font Times New Roman 12 u jednom primjerku (svaka pjesma ili pripovijetka, kao fotografija, te biografija trebaju biti zasebni, odnosno jedan mail sadrži maksimalno 6 priloga u zavisnosti, ako konkurirate i sa pripovijetkom, a samo s poezijom do 5 priloga) NAPOMENA; biografsko-bibliografski podatci ne smiju sadržavati više od 220 riječi) te sve poslati na mail  trojicaizgradista@gmail.com, a mail obavezno nasloviti: NATJEČAJ – TROJICA IZ GRADIŠTA.
  7. Najviše poslati do 3 LEKTORIRANE (potpuna primjena interpunkcijskih znakova) pjesme po osobnom izboru, te jednu pripovijetku.
  8. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2019.god.

ZAVRŠNE ODREDBE UVJETA NATJEČAJA

               1.S obzirom kako se radi o međunarodnom natječaju, autori ne smiju u svojim djelima vrijeđati bilo čiji nacionalni identitet kao i vjersko opredjeljenje, te ako bude i takvih prijavljenih radova odmah će biti uklonjeni, a autor i naziv djela javno objavljeni na stranici udruge, te time diskvalificirani.

              2.Slanjem pjesama na natječaj autori se odriču prava na autorsku naknadu, te pristaju da se njihovo djelo objavi u Zborniku.

              3.Autori iz Hrvatske, te susjednih zemalja, čije pjesme ili pripovijetka bude objavljena u Zborniku dužni su 10 dana nakon objave rezultata uplatiti 75 kn (cca 10 eura)za poeziju, odnosno 150 kn (cca 20 eura) za pripovijetku odnosno pomoć u štampanju zbornika, na žiro račun udruge koji će se naknadno objaviti, a autori iz Europe, te drugih zemalja plaćaju avansnu kotizaciju u visini 15 eura za poeziju, odnosno 30 eura za pripovijetku i to na devizni račun čiji će se broj naknadno objaviti.

NAPOMENA: U avansnu kotizaciju nisu uračunati troškovi poštarine prilikom dostave zbornika i zahvalnice, te će se svaki autor moći izjasniti kako želi, i ako želi da mu se dostavi zbornik sa zahvalnicom te na koji način. npr; tip tiskanice, hp ekspres, ili preuzimanje od strane treće osobe, te u slučaju gubitka istih udruga Tikvica ne preuzima odgovornost.

               4.U sklopu pjesničko/književno umjetničkih večeri koje će se održati 03. i 04. svibnja 2019. god. po  drugi puta će biti dodijeljena nagrada „TROJICA IZ GRADIŠTA“ , te još dvije nagrade za 2 i 3 mjesto….

               I.Nagrada PLAKETA „TROJICA IZ GRADIŠTA“, za poeziju, te za pobjednika s nagrađenim proznim radom, prigodan poklon, te 3 besplatna zbornika

               II.Nagrada „PRIZNANJE“ , prigodan poklon, te 2 besplatna zbornika-samo poezija

               III.Nagrada „POHVALA“ , prigodan poklon, te 1 besplatni zbornik- samo poezija

              5.Autori čije pjesme budu rangirane od 4. do 10 mjesta, a sukladno broju dodijeljenih bodova uz ZAHVALNICU očekuje i prigodan dar.

              6.Nagrade koje su osvojili pojedini autori, a da isti ne prisustvuju završnim večerima, neće se naknadno dostavljati, osim papirnatih sastavnica nagrade (zbornik-plaketa, priznanje, pohvala, zahvalnica). Eventualna robna (sponzorirana) nagrada biti će uručena niže rangiranom autoru koji se odazvao završnim večerima, osim ako se autor osobno javi organizatoru, te o preuzimanju nagrade ovlasti treću osobu.

              6.1. Možebitna novčana nagrada neće biti dodijeljena niti jednom nagrađenom autoru koji ne bude osobno prisustvovao završnoj večeri.

              7. Zahvalnice u pisanom obliku dodijeliti će se samo autorima koji budu prisutni na završnim večerima, a eventualno pisana zahvalnica moći će se dostaviti i autoru koji se izjasni o načinu slanja ili preuzimanja zbornika i zahvalnice.

              8.Nagrađeni autori (I, II, III nagrada-poezija i pobjednik natječaja za prozu) biti će obaviješteni o osvojenim nagradama kako bi se mogli na vrijeme izjasniti o dolasku i eventualno pripremiti kratki govor zahvale.

              9.Radove će ocjenjivati stručna komisija sastavljena od profesora, učitelja, književnika, te će na samoj završnoj večeri predstaviti nagrađene, a time i objasniti svoje odluke.

              Nagrade će biti uručene  04. svibnja 2019. u sklopu završne večeri, te domjenku.

              NAPOMENA:

              Ukoliko postoje nejasnoće oko uvjeta natječaja, kao i o kotizaciji, te eventualno smještaja molimo Vas da nas kontaktirate na telefonski broj 00385(0)99 507 2076 ili na e-mail:  trojicaizgradista@gmail.com

              Točnu satnicu održavanja, te program, naknadno ćemo objaviti na stranici udruge TIKVICA – https://www.facebook.com/Tikvica/

    Ukoliko dođe do smanjenog interesa autora, natječaj i uvjeti natječaja će biti prolongirani, odnosno pomaknuti za neki drugi datum o kojem ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Uz iskreni pozdrav, a kako je ovo tek naš početak, nadamo se da ćete nas podržati i dati vjetra u leđa projektu za koji mnogi kažu kako je hvale vrijedan. Zahvaljujemo vam se na možebitnom odazivu.

U Vinkovcima/Gradištu 01. siječnja 2019.god.

Predsjednica udruge TIKVICA: Katarina Saračević mag. prim. obr.

Slične vesti