Igra Asocijacija, Aleksinac, 24.08. 2012

Filed under: izložbe,Srbija,vizuelne umetnosti |

Asocijacija je u psihologiji proces stvaranja veze izmedju osećaja, ideje ili sećanja u smislu sličnosti, suprotnisti i bliskosti.

Postavka pod gore navedenim nazivom je svojevrsni omaž umetnicima iz svih stvaralačkih sfera koji su na neki način ostavili vidljivi trag kako u svom tako i u budućem vremenu.

 Slobodno bi se moglo reći da su mnogi od njih bili pokretači kreativnog i inovativnog pristupa stvaranju i kao takvi , smatram, zaslužuju svoje mesto u ovoj postavci.

Sama ideja postavke je upravo Igra Asocijacija. Radovi su radjeni svedenom tehnikom, bogati su minucioznim detaljima koji imaju za cilj pokretanje razmišljanja, prepoznavanja  i traženje odgovora.

U ovoj postavci zastupljeni su likovi kao što su Andy Warhole, Salvador Dali, Frida Kahlo, Alejandro Jodorowsky,  Edgar Alan Poe, George Orwell, Fritz Lang, Gunter Grass i drugi koji su svojim radom doprineli da umetnička scena budućnosti poprimi oblik koji je velikim delom očuvan i danas.

Postavka obuhvata dela nastala u 2012. godinii uključujući već publici predstavljen i nagradjen rad na Beogradskoj  Nedelji Dizajna “ Hello Mr Warhole“.

Izložba će biti realizovana u galeriji Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

 Predvidjeni program izložbe:

18:30h  Okupljanje u Galeriji Kulturnog Centra Aleksinac, Dušana Trivunca br 15

19:00h  Svečano otvaranje uvodnim govorom kustosa galerije

19:30h  Koktel

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*