2.2 C
Belgrade
09/02/2023
kutak za mlade region rezultati konkursa

Igoru Kolarovu nagrada „Mali princ“ za najbolju dečju knjigu regiona

„Kuća hiljadu maski“ (srpsko-norveško izdanje, Izdavački studio “Čekić”, 2011.), autora Igora Kolarova iz Beograda, proglašena je na 9. susretima dečjih pisaca „Vezeni most“ u Tuzli za najbolju knjiga za decu objavljenu u prošloj godini na području BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Kolarovu je pripala novčana nagrada i statua „Malog princa“, rad akademskog vajara Enesa Sivca.

Za nagradu je bilo nominovano osam knjiga. Iz BiH su nominovane knjige „Brkovi od kečapa“, Jagode Iličić i „Plave fuze i druge ljubavi“, Zejćira Hasića. Iz Crne Gore nominovane su bile knjige pesama „Sunčanje na mjesečini“, Velimira Ralevića i „Slane pjesme“, Dejana Đonovića, iz Hrvatske „Lampa, pače, mačak“, Enesa Kiševića i „Posuđena ispričaonica“, Igora Rajića, a iz Srbije „Mračne tajne Ginkove ulice“, Uroša Petrovića, te nagrađena knjiga „Kuća hiljadu maski“, Igora Kolarova.

Igor Kolarov (1973) je autor 12 knjiga i dobitnik mnogobrojnih nagrada. U 2012. Godini za “Kuću hiljadu maski” dobio je i nagradu “Politikinog zabavnika” (najbolji knjiga za decu i omladinu), kao  i nagradu “Sima Cucić” za najbolju dečju knjigu  prema oceni žirija sastavljenog od kritičara dečje književnosti.

Slične vesti