IdejNet razglednica: Mladi Kruševljani digitalizuju lokalno kulturno nasleđe

Filed under: fotografija,kutak za mlade,Srbija |

poster razglednicaIstorija je puna tajni, ipak mnogo toga smo uspeli da otkrijemo i sačuvamo kroz fotografije. Vremenom će, na žalost, i one izgubiti boje.

Zato, ako voliš Kruševac  i veruješ da još uvek postoje ljudi, situacije i dobre stvari u njemu koje bi sugrađanima  trebalo da postanu vidljive, a imaš od 15 do 30 godina, istraživačkog si duha i digitalizacija kulturnog nasleđa ovog grada bi za tebe predstavljala zanimljiv izazov, na pravom si mestu.

Pridruži se timu čija će glavna aktivnost biti otkrivanje Kruševca uvek iznova. Timu koji će Kruševljane informisati o mnogim temama za koje možda nisu znali.

Hajde da prikažemo pozitivne strane našeg grada na internet sajtu koji ćemo zajedno kreirati.

Prvi korak biće okupljanje dvadesetoro mladih kreativaca i upoznavanje kroz dvodnevni trening građenja tima, zatim  se učesnici prema afinitietima dele u grupe i – kreću u ostvarivanje svojih zadataka, a proizvodi rada biće prezentovani,  kako na novokreiranom sajtu, tako i u okviru izložbe „Kruševac- nekad i sad“, koja će biti postavljena u centru grada.

 Ako ti se sve ovo izgleda kao dobra ideja, IdejNet klub čeka tvoju prijavu!

 Link za prijavu: www.tiny.cc/razglednica

Ovaj volonterski projekat je podržan od Ministartsva omladine i sporta Republike Srbije kroz program Mladi su zakon koji za Rasinski okrug sprovodi UG „Ideosfera“ iz Beograda, a podržale su ga i Kancelarija za mlade Kruševac i organizacija Punkt.rs.

Više informacija možete dobiti putem Fb stranice Idejnet klub (www.facebook.com/idejnetklub) ili Tvitera (@idejnet), a kako bojimo Kruševac u pozitivne boje pratiti putem haštaga #razglednica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*