Izložba slika Daše Milatić

Filed under: Hrvatska,izložbe,vesti,vizuelne umetnosti |

Otvorenje izložbe splitske slikarice Daše Milatić biti će danas u 19 sati u Galeriji Bruketa 2. Izložba ostaje otvorena do 07. lipnja.

“ Dašino su slikarstvo ponajprije plohe tople, senzualne boje. Odrasla i stasala u dubokoj brazdi Mediterana prigrlila je silinu boje kao svoj izraz. Slike su podijeljene u tek nekoliko ploha nijansirane boje čija su preljevanja hedonistička, ali tiha i topla. Prostrt stol, razgovor s prijateljicom čije se lice gubi, davni, davno nestali televizor, nemila uspomena na brijačkog konjića za djecu, i niz drugih motiva, kao da se odvijaju u mirnom ljetnom predvečerju, blagog ritma, tek s ponekom nelagodom, zaboravljene podnevne žege…“ piše u svom predgovoru Ambroz Tudor.

Daša Milatić rođena je 1964. godine u Splitu, gdje završava srednju umjetničku školu, odjel industrijskog dizajna. Diplomirala je Dizajn tekstila i odjeće pri Tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Nakon studija dulje je vrijeme živjela i radila u inozemstvu a od 2001. godine živi u Splitu. Članica je HDLU Zagreb i HULU Split.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*