16.8 C
Belgrade
25/03/2023
region rezultati konkursa Srbija

HRČAK DUDA – Hrvoju Bubiću

hrvoje-bubicNagradu HRČAK DUDA koju dodeljuje organizacija Poezin, za najbolju neobjavljenu knjigu poezije, dobio pesnik Hrvoje Bubić iz Solina (Hrvatska).

Hrvoje Bubić je rođen 1988. Poznatiji je kao Fric. Rođen je u vrijeme kad je Soundgarden izdao Ultramega OK, Mudhoney Superfuzz, a Nirvana svoj prvi singl. Kaže da voli fine stvari: znanost, umjetnost, književnost, post-punk & thrash metal.

Također voli skupljati vinile i gnjaviti osoblje u gradskoj knjižnici kad raspali gramofon i izlaziti s Šabijem, Darom, Dumom kao i s Dujom, Zuluom i Matejom, svirati s Jagodom, te kao nezaposleni veterinarski tehničar skupljati pečate na birou za nezaposlene svaki mjesec.

Ali, sve ti jedanput dopizdi, te je upisao studij morskog ribarstva.

Paralelno navigaje poezijom, glazbom, slamom i performansom. Objavio je 2013.- e vrlo zapaženu zbirku pjesama ‘Kako je grunger branio Solin’ u nakladi DADAnti udruge.

O NAGRADI HRČAK DUDA

Nagrada organizacije Poezin “HRČAK DUDA” za najbolji slem performans i za najbolju neobjavljenu knjigu poezije.

Nagrada podrazumeva objavljivanje e-knjige poezije nagrađenog pesnika ili pesnikinje, po standardima koje propisuje Agencija NBS za digitalna izdanja. Ova nagrada, dodeljivaće se dva puta godišnje.

Dinamika dodeljivanja nagrada:

* Mart mesec – nagrada za najbolji poetski (slem) performans.
* Jun mesec – nagrada za najbolju neobjavljenu knjigu poezije (sa zakašnjenjem, ova nagrada je dodeljena u julu mesecu).

Pored dodele nagrada, organizacija Poezin je u obavezi da organizuje promociju e-knjige nagrađenom pesniku ili pesnikinji.

Više na: http://www.slamstudio.org/2014/07/16/dobitnik-prestizne-nagrade-hrcak-duda-hrvoje-bubic/

Slične vesti