4.9 C
Belgrade
30/03/2023
promocije rezultati konkursa Srbija vesti

Haris Jašarević pobjednik konkursa Kulturnog centra Novi Pazar

Logo Kulturni centar Novi Pazar   Novi Pazar – Pobjednik ovogodišnjeg konkursa Kulturnog centra Novi Pazar za najbolju pjesmu autora od 15 do 30 godina je student iz Novog Pazara Haris Jašarević, koji je kao nagradu pored diplome dobio i Vujaklijin rječnik.

   Jašarević je jedan od 27 mladih i neafirmisanih pjesnika iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške koji se prijavio na ovaj konkurs koji je raspisan početkom mjeseca. Najbolji autori su predstavili svoje radove 24. decembra na književnoj večeri u Multimedijalnom centru kada je proglašen pobjednik.

   Gost književne večeri bio je Atif Džafić, antologičar i recitator, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer je 72 sata recitovao stihove ne ponovivši ni jedan stih, a koji napamet zna 3.000 pjesama od 1.000 autora.

Slične vesti

1 comment

Haris Jašarević pobjednik konkursa Kulturnog centra Novi Pazar : Mlad Grad | Sremska Mitrovica | Portal mladih Grada Sremska Mitrovica 26/12/2011 at 11:46

[…] Konkursi regiona | Pročitajte vest na sajtu izvora window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); […]

Comments are closed.