-2.4 C
Belgrade
05/02/2023
festivali Srbija

GREEN SCREEN FEST: PRIJAVITE SE ZA KARTE!

Karte za projekcije filmova u okviru takmičarskog i revijalnog filmskog programa na Međunarodnom festivalu ekološkog filma “Green Screen Fest” se od danas dele zainteresovanim pojedincima i organizacijama, saopštio je Centar za unapređenje životne sredine, organizator Festivala. Slanjem osnovnih podataka (ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresa) na karte@greenscreenfest.orggrađani mogu obezbediti karte za programe “Green Screen Fest”-a.

Karte za dnevne projekcije takmičarskih amaterskih i kratkih filmova i program “Šuma za ljude“ (projekcije u periodu od 14:00 do 19:30h, 14-16.11. Sala Amfiteatar, Sava Centra) se mogu naručiti slanjem e – mail prijave na adresu: karte@greenscreenfest.org koja treba pored osnovnih podataka da sadrži sledeće informacije: dan Festivala i broj osoba za koji se traži karta.

Za poručivanje karata za večernje projekcije revijalnih filmova traženi podaci i broj traženih karata se mogu poslati na karte@greenscreenfest.org uz obavezan naziv revijalnog filma. Prijave za večernje projekcije revijalnih filmova važe 48 sati od trenutka prijave.

Program Festivala svi zainteresovani mogu pronaći na: www.greenscreenfest.org

“Green Screen Fest” u ponedeljak 14.11. u 20:00, zvanično otvara film“Crude” – “Sirova nafta” Džoa Berlingera (nagrada žirija – Boston Film Festival, Yale Environmental Film Festival, nagrada za najbolji film Mexico Film Festival, “Human spirit” nagrada Nashville Film Festival, nominacija za najbolji film “Sundance” Film Festival)o eksploataciji nafte i dramatičnoj borbi protiv zagađenja na području Amazona i jednoj od najvećih bitaka za očuvanje prirode na planeti.
U sklopu revijalnog programa filmova, u utorak 15.11. od 20:30 će biti prikazan film “Tapped” – “Zarobljena voda”( Atlas Films, Pobednik “Colorado film Festival”) koji govori o uticaju svetskih proizvođača flaširane vode na zdravlje i živote ljudi, dok će u sredu 16.11 u sklopu ceremonije dodele nagrada, od 20:00 publika imati prilike da vidi film “No impact man” – “Čovek bez uticaja” (prikazan na festivalima “Sundance”, “SilverDocs”, “Los Angeles Film Festival”) koji priča priču o čoveku koji živi u Njujorku i odlučuje da u potpunosti eliminiše svoj lični uticaj na životnu sredinu i iz korena promeni način života.

Ovogodišnji „Green Screen Fest“, dobitnik priznanja “Zvezde Beograda” za najuspešniji projekat iz oblasti zaštite životne sredine u 2010.godini, se realizuje uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije i Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije.

Slične vesti