2.6 C
Belgrade
04/02/2023
lingvistika region

Gramatika engleskog jezika

Izdavačka kuća Univerziteta u Kembridžu u čast 25. rođendana najpopularnije i najprodavanije gramatike engleskog jezika na svetu „English Grammar in Use„, organizuje svestko takmičenje iz gramatike engelskog. Najboljem takmikčaru pruža se prilika da osvoji dvonedeljni kurs engleskog jezika u prestižnoj internacionalnoj školi Bell u Kembridžu (Velika Britanija). Prijavljivanje učesnika za takmičenje zvanično je počelo 19. aprila, i trajaće do 30. juna 2010. godine.
Kako bi pobedili na takmičenju, učesnici treba da odgovore na što više od ukupno 75 pitanja tačno i to za što kraće vreme. Postoje tri različita nivoa provere znanja: početni, srednji i viši. Jedini uslov za ovu nagradu je da budete stariji od 16 godina i da niste nastavnik ili profesor engleskog jezika. Ovo je idealna prilika za sve učesnike da pored mogućnosti da osvoje vredne nagrade da provere svoju gramatiku i dobro se zabave – objasnio je Branko Stojanović, predstavnik Cambridge University Press-a za Srbiju.

Prijavljivanje kandidata obavljaće se putem on-line obrasca, koji se, uz prateća uputstva za njegovo popunjavanje, može učitati na web stranici www.grammarcompetition.co.uk.

Postoji ukupno šest nagrada koje će biti dodeljene najboljima širom sveta, od toga jedna je namenjena istočnoj Evropi, a samim tim i Srbiji. Zvanično proglašenje pobednika biće objavljeno u julu 2010. godine.

Slične vesti